Antena 3 CNN Actualitate Drama părinţilor. Preoţii au refuzat să ţină slujbe de înmormântare pentru bebeluşii decedaţi la Maternitatea Giuleşti (VIDEO)

Drama părinţilor. Preoţii au refuzat să ţină slujbe de înmormântare pentru bebeluşii decedaţi la Maternitatea Giuleşti (VIDEO)

Drama părinţilor. Preoţii au refuzat să ţină slujbe de înmormântare pentru bebeluşii decedaţi la Maternitatea Giuleşti (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Video News
20 Aug 2010   •   19:38

Familiile bebeluşilor morţi în incendiul de la Maternitatea Giuleşti au ridicat vineri trupurile neînsufleţite ale micuţilor de la Institutul de Medicină Legală. Unii părinţi şi-au înmormântat deja copiii. Nu fără a trece şi prin alte chinuri. Preoţii nu vroiau să ţină slujbe pentru bebeluşii nebotezaţi.

Durere şi furie... asta au simţit familiile care au mers la Institutul de Medicină Legală, ca să ridice trupurile bebeluşilor morţi în urma incendiului de la Maternitatea Giuleşti.

Oamenii au în continuare o mulţime de întrebări şi de reproşuri pentru cei responsabili.

Copleşite de durere, unele familii şi-au înmormântat bebeluşii, pe care au apucat să-i ţină doar câteva momente în braţe.

Alexandru Benga a fost unul dintre primii bebeluşi mort în incendiul de la Giuleşti. Se născuse pe 6 august şi avusese câteva probleme de sănătate. Cu câteva zile de tragedie se înzdrăvenise însă şi familia abia aştepta să-l aducă acasă, la Piteşti.

Alexia Gabriela Florescu a fost înmormântată la Slatina. Fetiţa se născuse pe 16 iulie la Spitalul Judeţean din oraş, dar din cauza unei malformaţii cardiace, a fost trimisă la Maternitatea Giuleşti.

Iniţial, unii preoţi au refuzat să oficieze slujbe de înmormântare pentru copilaşi, pe motiv că nu au fost botezaţi.

Şi o familie de turci care trăieşte în România şi-a înmormântat copilul.

Cinci bebeluşi au murit şi alţi şase sunt răniţi grav în urma incendiului care a avut loc luni, la Secţia de Terapie Intensivă Nou-Născuţi de la Maternitatea Giuleşti din Capitală.



Antena 3

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close