Antena 3 CNN Actualitate Medicii maternităţii din Ploieşti, acuzaţi de paciente că au făcut din meseria lor o afacere

Medicii maternităţii din Ploieşti, acuzaţi de paciente că au făcut din meseria lor o afacere

Medicii maternităţii din Ploieşti, acuzaţi de paciente că au făcut din meseria lor o afacere
29 Iul 2014   •   12:59

La maternitatea din Ploieşti e sărăcie lucie. Dar nu şi în buzunarele medicilor. Pacientele susţin că medicii le cer bani pentru orice serviciu medical pe care îl primesc în spital. Banii se dau, însă, la cabinetele private.

Iar când vine sorocul, o cezariană se face doar contra cost. Dacă o femeie nu scoate cinci sau şase sute de lei din buzunar este uitată în salon. Managerul spitalului spune că banii din buget sunt insuficienţi. 

La maternitatea din Ploieşti medicii sunt acuzaţi de paciente că au făcut din meseria lor o afacere. Asta pentru că majoritatea au cabinete private unde îşi cheamă pacientele pentru monitorizarea sarcinii. Setul de analize şi ecografii pleacă de la 300 de lei.

Bugetul maternităţii abia ajunge pentru medicamentele gravidelor sau al copiilor. Nici personalul medical nu şi-a mai primit bonurile de masă, iar banii pentru mâncarea pacienţilor abia ajung. Bugetul pentru masa unei persoane este de 8 lei pe zi.

Managerul maternităţii din Ploieşti a anunţat că va analiza sesizările depuse de pacienţi şi, dacă se adeveresc, va lua măsuri

×
Subiecte în articol: cezariana
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close