Antena 3 CNN Actualitate Norica Nicolai şi un tehnocrat, în cărţi pentru Ministerul Justitie

Norica Nicolai şi un tehnocrat, în cărţi pentru Ministerul Justitie

Norica Nicolai şi un tehnocrat, în cărţi pentru Ministerul Justitie
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    28 Mar 2013   •   11:25

Secretarul de stat în Ministerul Justiţiei, Ovidiu Puţura, este favorit pentru ocuparea funcţiei de ministru al Justiţiei.

Premierul Victor Ponta a declarat că-şi doreşte un ministru tehnocrat, sprijinit de PNL. Ovidiu Puţura a fost până în 2009 judecător la Tribunalul Bistriţa-Năsăud, după care a fost detaşat la Ministerul Justiţiei, unde a ocupat poziţia de director al Direcţiei Contencios. Ulterior, a fost numit secretar de stat la Ministerul Justiţiei, la propunerea PNL.

Un alt nume vehiculat pentru conducerea Ministerului este Norica Nicolai. Europarlamentarul a mai fost nominalizat la Justiţie în 2008, de către Tăriceanu, dar propunerea a fost respinsă de Traian Băsescu.

Miercuri, Mona Pivniceru şi-a înaintat demisia de la conducerea Ministerului Justiţiei, dar demisia şi decretul prezidenţial de reglementare a interimatului vor fi publicate în Monitorul Oficial după publicarea actelor normative aprobate de Guvern cu avizul ministrului, a anunţat premierul Victor Ponta.

Mona Pivniceru a fost numită, marţi, judecător la Curtea Constituţională, în urma votului dat de plenul Senatului.

Premierul Ponta va prelua interimar conducerea Ministerului Justiţiei.

Premierul a anunţat că, în calitate de ministru interimar al Justiţiei, intenţionează să se întâlnească la începutul săptămânii viitoare cu preşedintele Traian Băsescu, iar marţi să discute şi cu secţia de procurori a CSM despre noii procurori pentru şefia Parchetului şi a DNA.






×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close