Antena 3 CNN Actualitate O femeie din Neamţ a dat anunţ la ziar pentru a-şi ajuta bărbatul bolnav de cancer în fază terminală

O femeie din Neamţ a dat anunţ la ziar pentru a-şi ajuta bărbatul bolnav de cancer în fază terminală

O femeie din Neamţ a dat anunţ la ziar pentru a-şi ajuta bărbatul bolnav de cancer în fază terminală
04 Noi 2010   •   21:58

Sărăcia naşte situaţii incredibile. O femeie din Neamţ, a dat anunţ la ziar că are nevoie de ajutor pentru bărbatul ei, bolnav de cancer, în fază terminală. Are clipele numărate şi îi e frică că, pentru omul cu care şi-a împărţit viaţa, nu va avea nici bani de sicriu.

“Nu avem casă. Locuim intr-o casă bătrânească acoperită doar pe jumătate. Soţul este bolnav de cancer şi este între viaţă şi moarte. Rugăm, pe această cale, persoanele cu suflet să ne ajute cu un leu - doi, cu înmormântarea, când va fi cazul. Doamne ajută!”

Asta este anunţul apărut zilele trecute într-un ziar din Piatra Neamţ. Îi e ruşine să ceară bani, dar greutăţile o copleşesc. “Toată lumea mi-a spus să nu-mi pierd speranţa. Dacă el era bine, toate erau bune”, spune femeia.

 
Săraci au fost de când se ştiu. Dar se descurcau. De cinci luni, însă, totul s-a schimbat în casa familiei Grădinaru când capul familiei a primit un diagnostic teribil: cancer.

“I-am propus iradiere, pe care a refuzat-o, motivând că nu are bani de maşină, să meargă la iradiere. Este un caz preterminal”, a declarat Dr. Doiniţa Văraru - şef Secţie Oncologie Spital Judeţean Neamţ.

I-a pregătit lui cel mai bun pat. Nu mai poate mânca nimic. A ajuns la 40 de kilograme. Oricum mâncarea e puţină. Nouă suflete se hrănesc dintr-o pensie de 270 de lei şi alocaţia celor mici. Din când în când, primesc mâncare de la o cantină socială.

E o mamă disperată. Copiii săi n-au avut niciodată jucării. Acum, ar putea fi daţi şi afară din casa dărăpănată unde şi-au găsit adăpost. “Este un caz disperat. Un caz cum rar întâlneşti”, spune o vecină.

Acum, grija lor cea mare e bărbatul bolnav de cancer. Ştie că oricând poate veni momentul. Anunţul la ziar a rămas singura ei speranţă. Până acum, n-a primit, însă, niciun ajutor. “Chiar ieri am primit un telefon şi a spus că merge la poliţie, că nu e adevărat. Şi am spus că nu puteţi să faceţi asta, veniţi să vedeţi, că e adevărat”, a mai spus femeia.

×
Subiecte în articol: sărăcie
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close