Antena 3 CNN Actualitate Rovana Plumb, validată la Ministerul Muncii: Până în 2020, scoatem din sărăcie 580.000 de români

Rovana Plumb, validată la Ministerul Muncii: Până în 2020, scoatem din sărăcie 580.000 de români

Rovana Plumb, validată la Ministerul Muncii: Până în 2020, scoatem din sărăcie 580.000 de români
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    04 Mar 2014   •   13:39
Rovana Plumb, propusă ministru al Muncii, a declarat marţi că îşi propune ca, până la sfârşitul anului 2015, să finalizeze angajamentul României luat pentru 2020, de a scoate din sărăcie 580.000 de persoane, însă întrebată de la ce sumă o persoană nu mai este considerată săracă, nu a putut răspunde.
 
La finalul audierilor din comisiile reunite de muncă din Parlament, Rovana Plumb a spus că principala preocupare în mandatul de ministru al Muncii este să continue proiectele social-liberale, având ca ţintă reducerea sărăciei.
 
"Reducerea sărăciei va fi principala mea preocupare. După cum m-am angajat, aş vrea să reducem şi să ne atingem ţinta pe care am stabilit-o pentru 2020 în anul 2015, adică 580.000 de persoane să iasă din sărăcie până în anul 2015, mai devreme decât România şi-a asumat atingerea acestui obiectiv", a declarat Rovana Plumb, potrivit Mediafax.
 
Întrebată cum îşi propune să facă acest lucru, Rovana Plumb a răspuns: "Cu o nouă viziune în ceea ce priveşte politicile sociale".
 
La insistenţele jurnaliştilor să precizeze o sumă clară care face diferenţa între o persoană săracă şi una care nu este săracă, ministrul propus pentru portofoliul Muncii a spus că nu înţelege întrebarea.
 
"Probabil că vă referiţi la beneficiile sociale. La acel ajutor social care se acordă prin Legea privind venitul minim garantat", a spus Plumb.

Ulterior, Rovana Plumb a avansat suma de 350 de lei de persoană ca fiind limita pragului de sărăcie. 
 
Întrebată dacă se consideră că nu mai sunt săraci cei care depăşesc această sumă, Rovana Plumb a răspuns: "Vom analiza şi vom răspunde". 
 
Rovana Plumb a primit avizul favorabil al comisiilor parlamentare pentru a ocupa funcţia de ministru al Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi al Persoanelor Vârstnice, fiind validată cu 34 de voturi "pentru" şi 16 "împotrivă". 

×
Subiecte în articol: rovana plumb guvern ponta III sărăcie
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close