Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu dă semnalul, SRI ascultă

Traian Băsescu dă semnalul, SRI ascultă

Traian Băsescu dă semnalul, SRI ascultă
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    10 Iul 2013   •   17:51

Implicarea SRI în bacalaureatul din acest an vine la o lună după ce preşedintele Traian Băsescu vorbea despre corupţia din învăţământ.

Informaţiile au fost prezentate în ediţia de miercuri a emisiunii 100 de minute, de la Antena 3.

Într-un acces de sinceritate, purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava, spune că, preventiv, serviciul a strâns informaţii din mai multe judeţe şi apoi a alertat Parchetele şi Tribunalele competente. Sorin Sava spune că SRI a făcut aceste lucru deorece are "atribuţii pe linia apărării valorilor constituţionale".

"Serviciul Român de Informaţii a întreprins, bineînţeles conform atribuţiilor legale, o serie de măsuri cu caracter preventiv. La nivelul Serviciului Român de Informaţii au fost obţinute o serie de informaţii care au făcut obiectul mai multor informări, informări care au fost transmise către beneficiarii desemnaţi de lege. Nu e vorba doar de cazul Bolintineanu, ci este vorba de anumite situaţii şi anumite nereguli semnalate în mai multe judeţe inclusiv în Bucureşti ceea ce priveşte organizarea şi derularea probei de examen la bacalaureat. Au fost şi situaţii când faptele au devenit elemente constitutive ale unei infracţiuni de corupţie", a spus Sava.





×
Subiecte în articol: 100 de minute
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close