Antena 3 CNN Actualitate Victor Ponta: Una dintre marile companii germane din industria auto va deschide o fabrică în România

Victor Ponta: Una dintre marile companii germane din industria auto va deschide o fabrică în România

Victor Ponta: Una dintre marile companii germane din industria auto va deschide o fabrică în România
Sursa foto: Foto: Agerpres
23 Mar 2013   •   15:41

Una dintre marile companii germane din industria auto va deschide o fabrică în România, board-ul companiei urmând să adopte o decizie finală în acest sens, potrivit premierului Victor Ponta.
   
"Zilele trecute, în şedinţa de guvern, pe lista confidenţială pentru că aşa a fost înţelegerea, am aprobat un memorandum de înţelegere cu una din cele mai mari şi mai prestigioase companii din Germania, care va deschide o fabrică în România. Nu ştiu dacă e cea mai mare, dar poate că e una din cele mai faimoase. Înţelegerea dintre noi este să anunţăm împreună acest lucru", a spus Ponta la emisiunea "Income Magazine", la Antena 3.
   
Întrebat în ce domeniu va investi această companie, premierul a arătat că este vorba de un domeniu "foarte drag" României, în care lucrează deja doi mari producători importanţi.
   
Întrebat în continuare dacă este vorba de domeniul auto, Ponta a răspuns: "Doamne ajută să putem să dăm împreună această ştire".
   
El a precizat că investiţia va fi anunţată imediat ce board-ul companiei va aproba ultima decizie în acest sens.
   
În urmă cu cinci ani, Guvernul s-a aflat în discuţii cu grupul german Daimler, care hotărâse să construiască o nouă fabrică pentru producţia de automobile Mercedes Benz în Europa de Est. În final, Daimler a decis însă să deschidă fabrica în Ungaria, la Kecskemét, oraş situat la circa 80 de kilometri de Budapesta,  cu o investiţie de 800 milioane euro şi 2.500 locuri de muncă asigurate.
       
Companiile care produc autoturisme în România sunt Dacia Renault şi Ford.

×
Subiecte în articol: companii Germania România fabrica auto Ford
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Cine e Babasha, manelistul care a împărțit țara în două
x close