Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Italia a învins Olanda cu 2-0, la debutul lui Antonio Conte ca selecţioner

Italia a învins Olanda cu 2-0, la debutul lui Antonio Conte ca selecţioner

Italia a învins Olanda cu 2-0, la debutul lui Antonio Conte ca selecţioner
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    05 Sep 2014   •   10:26

Fostul antrenor al lui Juventus Torino, Antonio Conte, a debutat cu dreptul ca selecţioner al naţionalei Italiei.

Într-un meci amical disputat la Bari, squadra azzurra a învins cu 2-0 naţionala Olandei, locul 3 la Cupa Mondială din Brazilia, care a schimbat de asemenea antrenorul la finalul turneului final din această vară.

Dacă pentru Conte a fost un debut fericit, în schimb, pentru Guus Hiddink revenirea pe banca naţionalei olandeze nu a fost deloc reuşit.

Meciul s-a decis practic în primele zece minute, perioadă în care gazdele au marcat ambele goluri, iar Olanda a rămas în inferioritate numerică, după eliminarea lui Martins Indi.

Golgheterul ediţiei trecute din Serie A, Ciro Immobile, a deschis scorul în minutul 3, după ce a păcălit pasul la offside al apărării olandeze şi l-a driblat şi pe portarul Cillessen.

Lucrurile s-au înrăutăţit pentru oaspeţi în minutul 10, atunci când Daniele De Rossi a dublat avantajul italienilor, transformând cu siguranţă un penalty obţinut de debutantul Simona Zaza, fază în urma căreia Indi a primit cartonaşul roşu pentru fault în poziţie de ultim apărător.

Prin acest succes, Conte devine primul selecţioner al Italiei din ultimii 16 ani care reuşeşte să obţină o victorie la debutul în funcţie.

Tot joi, într-un alt meci amical, la Paris, Franţa a învins cu scorul de 1-0 fosta campioană mondială, Spania. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat în minutul 74 de Loic Remy.

De asemenea, Belgia a avut o repetiţie reuşită înaintea debutului în preliminariile Campionatului European, impunându-se cu 2-0 pe teren propriu în faţa Australiei, prin golurile înscrise de Dries Mertens şi Axel Witsel.

În alte partide, Bosnia a câştigat cu 3-0 în faţa Liechtensteinului, în timp ce Croaţia a învins Cipru cu 2-0.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close