Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Ultimele lovituri de mercato în Europa: Arteta la Arsenal, Meireles la Chelsea, Zarate la Inter

Ultimele lovituri de mercato în Europa: Arteta la Arsenal, Meireles la Chelsea, Zarate la Inter

Ultimele lovituri de mercato în Europa: Arteta la Arsenal, Meireles la Chelsea, Zarate la Inter
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    01 Sep 2011   •   15:28

Aşa cum se întâmplă de obicei, ultima zi a perioadei de mercato în Europa a fost extrem de agitată. După eşecul dureros de pe Old Trafford, Arsenal a transferat miercuri patru jucători, în timp ce Chelsea şi Liverpool au reuşit să-şi completeze loturile cu câte un jucător important. În Italia, cea mai importantă mutare a fost cea a lui Zarate, achiziţionat de Inter Milano de la Lazio.

Arsene Wenger a renunţat, cel puţin pentru moment, la politica sa de promovare a jucătorilor tineri şi, în încercarea de a-l face uitat pe Cesc Fabregas, a plătit 10 milioane de lire sterline pentru mijlocaşul lui Everton, Mikel Arteta. De asemenea, tunarii şi-au mai asigurat serviciile fundaşului stânga brazilian Andre Santos (Fenerbahce), a fundaşului central german Per Mertesacker (Werder Bremen) şi a mijlocaşului israelian Yossi Benayoun, ultimul fiind împrumutat de la Chelsea.

În acelaşi timp, Arsenal s-a şi despărţit de un jucător, atacantul danez Nicklas Bendtner fiind cedat sub formă de împrumut la Sunderland,

Echipa de pe Stamford Bridge a reuşit pe ultima sută de metri să-l transfere pe mijlocaşul portughez Raul Meireles, de la Liverpool, care tot miercuri l-a împrumutat pe Joe Cole la Lille şi l-a cedat pe danezul Christian Poulsen la Evian. Cormoranii şi-au completat în schimb atacul, galezul Craig Bellamy revenind pe Anfield, unde a mai evoluat în sezonul 2006-2007.

Tottenham l-a cumpărat pe Scott Parker de la West Ham şi a refuzat o ofertă de 40 de milioane de lire de la Chelsea pentru croatul Luca Modric, însă i-a vândut pe Peter Crouch şi Wilson Palacios la Stoke City, finalista FA Cup în 2011.

Manchester City a mutat surprinzător, aducându-l pe fostul mijlocaş al lui Bayern Munchen şi Manchester United, Owen Hargreaves, care în ultimii ani a avut numeroase probleme cu accidentările, însă numai după ce jucătoru a trecut părintr-o vizită medicală efectuată „la sânge”. După pierderea lui Arteta, Everton se consolează cu împrumuturile lui Royston Drenthe (Real Madrid) şi Denis Stracqualursi (Tigres).

În Italia, Inter Milano a oficializat transferul uruguayanului Diego Forlan, anunţat însă de câteva zile, adevărata lovitură pentru echipa lui Cristi Chivu fiind împrumutul cu drept de cumpărare al argentinianului Mauro Zarate, de la Lazio. Adversarele nerazzurrilor nu au stat degeaba, Milan achiziţionându-l de la Palermo pe Antonio Nocerino, Juventus pe olandezul Eljero Elia (Hamburger SV), în timp ce Napoli şi-a asigurat serviciile tânărului fundaş Ignacio Fideleff, de la Newell's Old Boys.

Cea mai activă echipă din Serie A a fost însă AS Roma. Gruparea din capitala Italiei a realizat un adevărat tur de forţă miercuri şi i-a transferat pe Miralem Pjanic (Lyon), Simon Kjaer (împrumut de la Wolfsburg), Fabio Borini (împrumut de la Parma) şi pe Fernando Gago (împrumut de la Real Madrid).

În restul Europei, ultima zi de transferuri a fost mult mai liniştită. Viitoarea adversară a Stelei din Europa League, Schalke 04, l-a cumpărat pe finlandezul Teemu Pukki (HJK Helsinki), în timp ce brazilianul Diego a acceptat în cele din urmă să plece de la Wolsfburg pentru a evolua la Atletico Madrid sub formă de împrumut. Campioana Germaniei din 2009 a bifat însă şi un nou venit, Alexander Hleb fiind împrumutat de la FC Barcelona.

În Spania, Real Madrid l-a împrumutat pe Pedro Leon la Getafe, în timp ce Zaragoza l-a transferat pe portughezul Helder Postiga.


×
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close