Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Helmuth Duckadam a fost operat cu succes la Constanţa: „Mă simt bine, doar puţin ameţit”

Helmuth Duckadam a fost operat cu succes la Constanţa: „Mă simt bine, doar puţin ameţit”

Helmuth Duckadam a fost operat cu succes la Constanţa: „Mă simt bine, doar puţin ameţit”
de M.T.    |    07 Sep 2012   •   12:35

Helmuth Duckadam a suferit o intervenţie chirurgicală vineri dimineaţă la Constanţa, în urma căreia cheagul de sânge de la antebraţul drept, care îi bloca o arteră, i-a fost îndepărtat.

Fostul mare portar al Stelei, celebru pentru cele patru penaltyuri apărate în finala Cupei Campionilor Europeni din 1986, a fost operat de doctorul Marius Militaru, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a Spitalului Judeţean Constanţa.

După ce a ieşit din operaţie, actualul preşedinte al roş-albaştrilor a declarat că se simte bine şi că le mulţumeşte medicilor pentru felul în care au avut grijă de el.

„Mă simt bine, doar puţin ameţit. Le mulţumesc medicilor, care au făcut o treabă bună”, a spus Duckadam.

Oficialul stelist a povestit că problemele au apărut joi seară, în timp ce se plimba cu fiica sa de 4 ani pe faleză şi a vrut să o ia în braţe.

„M-am forţat puţin şi, date fiind şi problemele anterioare, un cheag de sânge a blocat circulaţia în antebraţ. Am chemat salvarea, care a venit foarte repede, şi am fost transportat la spital. A fost un avantaj că am venit foarte repede aici”, a precizat Duckadam.

„Au fost făcute investigaţii şi a fost ţinut sub supraveghere permanentă în cadrul secţiei de chirurgie cardiovasculară şi astăzi dimineaţă specialiştii au decis intervenţia după ce au constatat existenţa unor cheaguri sangvine ce generau fenomene de insuficienţă arterială acută la nivelul membrului superior drept", declarat Cătălin Grasa, directorul medical al Spitalului Judeţean Constanţa.

Duckadam a adăugat că, dacă va primi ok-ul medicilor, nu va aştepta până luni pentru a reveni la Bucureşti.

Gigi Becali anunţase că îşi doreşte că Duckadam să fie transportat şi operat la Bucureşti, însă intervenţia chirurgicală, una minoră, a putut fi efectuată fără probleme şi la Constanţa: „Nu mai este nevoie. Domnii de aici şi-au făcut treaba cu prisosinţă. O să mai fac analize, probabil săptămâna viitoare, la Spitalul Militar, şi sper ca totul să fie bine”.

„Am mai trecut prin asta şi, sigur, nu este plăcut să ajungi în sala de operaţie”, a adăugat "Eroul de la Sevilla", care a încheiat cu zâmbetul pe buze, spunând că îşi doreşte ca Steaua să câştige campionatul.

Marius Militaru, medicul care a efectuat operaţia, a precizat că Duckadam ar fi riscat să-şi piardă braţul drept, dacă intervenţia chirugicală nu ar fi fos făcută la timp.


×
Subiecte în articol: Helmuth Duckadam operatie steaua
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close