Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Meciul Steaua - Schalke 04 nu se amână: Se va juca pe 15 septembrie, la Cluj

Meciul Steaua - Schalke 04 nu se amână: Se va juca pe 15 septembrie, la Cluj

Meciul Steaua - Schalke 04 nu se amână: Se va juca pe 15 septembrie, la Cluj
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    09 Sep 2011   •   12:26

Gigi Becali a anunţat joi că partida dintre Steaua şi Schalke 04, din prima etapă a grupelor din Europa League, va fi amânată o săptămână pentru a permite înlocuirea gazonului pe Naţional Arena, însă UEFA a decis ca meciul să se dispute conform programării iniţiale, dar să fie schimbat locul de desfăşurare.

 
Astfel, roş-albaştrii vor juca împotriva semifinalistei din ultima ediţie a Ligii Campionilor pe 15 septembrie, pe stadionul lui CFR Cluj, la fel cum s-a întâmplat şi în dubla cu TSKA Sofia, din playoff.
 
Am înţeles situaţia Stelei şi am decis să le dăm o mână de ajutor. N-am nimic cu nicio echipă, am putea primi maximum două formaţii”, a explicat Iuliu Mureşan, preşedintele clujenilor, la sport.ro.

Decizia forului european nu este surprinzătoare, Thomas Giordano, responsabilul UEFA pentru activitatea media, acordând un interviu Gazetei Sporturilor în care a lăsat de înţeles că meciul nu se va amâna.

UEFA a trimis la Bucureşti un inspector specializat pe probleme de gazoane ca să vadă exact care e situaţia. După ce a vizitat arena, după ce a discutat şi cu reprezentanţii federaţiei, a făcut un raport complet pe care deja l-a trimis înapoi aici, la Nyon, prin fax. Concluzia a fost una clară şi anume că meciul Steaua - Schalke nu se poate disputa pe Naţional Arena în data de 15 septembrie pentru că nu permite gazonul. Imediat, UEFA a solicitat Stelei să propună un alt stadion pentru a juca meciul în altă parte”, a explicat Giordano.

Reprezentantul UEFA s-a declarat uluit de faptul că Gigi Becali a anunţat deja amânarea partidei şi a dezvăluit că nici măcar nu s-a primit o cerere oficială în acest sens: „Am rămas uluit când am văzut că patronul Stelei deja a anunţat că meciul s-a amânat. Ne-am amuzat pentru că nici vorbă de aşa ceva. Nici măcar nu ştiu de vreo cerere a Stelei de a se amâna. Nici nu-mi aduc aminte ca o echipă să fi solicitat vreodată amânarea unui meci pentru că un gazon nou pus s-a deteriorat. S-au amânat meciuri din alte cauze, dar din acest motiv chiar nu-mi aduc aminte”.

Gazonul de pe Naţional Arena va fi înlocuit cu unul adus din Olanda. „Gazonul trebuie schimbat în întregime. Îl putem schimba în maximum cinci-şase zile, dar costă 360.000 de euro”, au declarat reprezentanţii firmei olandeze.
 
 

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close