Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Partida Steaua - Schalke 04 din grupele Europa League, amânată pentru o săptămână

Partida Steaua - Schalke 04 din grupele Europa League, amânată pentru o săptămână

Partida Steaua - Schalke 04 din grupele Europa League, amânată pentru o săptămână
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    08 Sep 2011   •   15:40

Primul meci al Stelei din grupele Europa League, împotriva lui Schalke 04, care ar fi trebuit să aibă loc pe 15 septembrie a fost reprogramată o săptămână mai târziu, din cauza problemelor cu gazonul de pe Naţional Arena.

Decizia a fost luată după o propunere făcută de UEFA şi acceptată de cele două cluburi implicate.

Reprezentantul UEFA a zis că nu-şi asumă riscul de a permite disputarea partidei. Şi a spus să schimbăm data, să se joace peste o săptămînă. Dar trebuie să se stabilească şi să se ajungă la un acord şi cu Schalke, dar şi cu televiziunea care transmite meciul. Cei de la Schalke au fost de acord să amânăm meciul pentru data de 21 septembrie. Firma olandeză se va ocupa de gazon şi va fi gata pînă atunci”, a anunţat Gigi Becali la GSP TV.

După problemele cu gazonul de la meciul România-Franţa din preliminariile Campionatului European din 2012, oficialii UEFA au decis să trimită doi reprezentanţi care să inspecteze terenul şi să găsească împreună cu Primăria şi cu cluburile care îşi doresc să folosească arena cea mai bună soluţie.

Cei doi inspectori trimişi de forul european au verificat stadionul alături de Adrian Oprişan, administratorul Gama Verde SRL, firma care a pus gazonul, preşedintele FRF, Mircea Sandu, şi directorul departamentului de licenţiere din cadrul FRF, Viorel Duru.

Am stabilit cu gazonul, se rezolvă. Va costa 360.000 de euro. Eu am zis 300.000 de euro, dar ei au zis 360.000 şi probabil că voi face ca ei. Cel mai probabil va fi montat luni sau marţi. Va fi pus într-o zi şi jumătate, după aia poţi să şi dansezi pe el. E clar că 100-110.000 de euro îi va asigura George Copos, că mi-a promis. Să vedem ce facem cu Marius Stan. Dacă nu plăteşte, propun Primăriei să nu lase Oţelul să joace pe Naţional Arena”, a spus finanţatorul Stelei cu câteva ore înainte de a se ajunge la un acord cu forul european.

Marius Stan, preşedintele Oţelului Galaţi, a declarat că o decizie definitivă în privinţa disputării meciurilor din cupele europene pe Naţional Arena se va lua abia vineri, după o şedinţă la sediul UEFA.

Astăzi, o comisie a forului european a făcut o şedinţă în regim de urgenţă cu membri ai federaţiei şi urmează să ia nişte măsuri. Era evident că, după meciul cu Franţa, era nevoie să se tragă nişte concluzii. Am înţeles că s-au prelevat şi probe din gazon şi, mâine, la sediul UEFA, va avea loc o altă şedinţă, în urma căreia se vor lua nişte măsuri concrete, însemnând dacă avem sau nu avem voie să jucăm pe Naţional Arena”, a spus Stan.

Amânarea meciului cu Schalke atrage după sine şi reprogramarea partidei pe care Steaua ar fi trebuit să o joace în 16-imile de finală ale Cupei României, fază a competiţiei care va avea loc între 20 şi 22 septembrie.



×
Parteneri
Incendiu într-o hală cu produse petroliere, în Ploieşti
x close