Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Piţurcă a fost prezentat oficial ca selecţioner: „Sper ca echipa naţională să revină la nivelul din trecut”

Piţurcă a fost prezentat oficial ca selecţioner: „Sper ca echipa naţională să revină la nivelul din trecut”

Piţurcă a fost prezentat oficial ca selecţioner: „Sper ca echipa naţională să revină la nivelul din trecut”
Sursa foto: Foto: Agerpres
15 Iun 2011   •   14:27

Al treilea mandat al lui Victor Piţurcă la echipa naţională a început miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, în care tehnicianul de 55 de ani a fost prezentat oficial.

Victor Piţurcă este antrenorul echipei naţionale de la 1 iulie, urmează ca decizia să fie aprobată şi în Comitetul Executiv din 20 iunie. Am dat peste un om mai curajos, care a acceptat acest proiect, de reorganizare din punct de vedere tehnic la echipele naţionale. Îi cunosc ambiţiile şi sper să le realizeze. E un antrenor rău, dar în sensul bun al cuvântului. Jucătorii trebuie să înţeleagă că aici trebuie să fie ordine. Am încredere totală în ceea ce poate să realizeze Piţurcă”, a deschis Mircea Sandu conferinţa de presă de la Casa Fotbalului.

Revin pentru a treia oară, unii dintre voi poate vor, unii poate nu, dar eu sper să dispară toate aceste interese şi toţi să luptăm pentru aceeaşi cauză, ca naţionala să ajungă iar la nivelul din trecut, iar fanii să fie mulţumiţi. Asta e cel mai important, ca oamenii să fie mulţumiţi de meciurile echipei naţionale. Vin din nou într-un moment extrem de delicat, la fel cum s-a întâmplat şi ultima oară şi am reuşit calificarea şi un turneu bun în Elveţia. A urmat perioada neagră pentru fotbalul românesc, dar şi pentru mine, demiterea, iar acum sunt din nou la naţională. Proiectul este unul pe placul meu şi pe placul oricărui antrenor, aşa mi-am dorit şi la echipele de club unde am fost pentru puţin timp”, a spus Victor Piţurcă.

Noul selecţioner nu a evitat să dezvăluie detaliile financiare ale înţelegerii pe care a încheiat-o cu FRF: „Voi avea un salariu lunar de 35.000 de euro, adică 450.000 de euro anual. În cazul calificării la Euro 2012 voi primi 800.000 de euro. În a doua campanie voi primi un bonus de 500.000 de euro, dacă naţionala se va califica la Campionatul Mondial, iar în a treia campanie voi primi 350.000 de euro, dacă mergem la Euro 2016”.

Deşi are ca obiectiv obţinerea calificării la turneul final al Campionatului European din 2016, Piţurcă este convins că România poate disputa barajul pentru Euro 2012: „Să nu creadă nimeni că nu-mi doresc să ne calificăm şi acum. Sper ca şi în aceste patru jocuri care au mai rămas de disputat să obţinem un punctaj foarte bun, care să ne permită să jucăm barajul sau chiar să câştigăm grupa”.

Noul staff al echipei naţionale îi va cuprinde pe Eugen Neagoe, Gabriel Boldici, Florin Marin, Martin Tudor, care va fi antrenor cu portarii, Dan Apolzan, Marius Dima şi Ovidiu Costeşin, ca director sportiv, în timp ce Pompiliu Popescu rămâne la conducerea staff-ului medical.

Victor Piţurcă a confirmat că va încerca să-i facă să revină la echipa naţională pe Chivu şi pe Rădoi. „Prezenţa pe teren a lui Chivu şi Rădoi ne-ar fi ajutat foarte mult, dar ei au luat nişte decizii şi asta este situaţia. Voi încerca să am discuţii cu ei, pentru că nu s-au retras în mandatul meu. Sper să li se facă dor de echipa naţională, avem nevoie de serviciile lor”, a adăugat noul antrenor al tricolorilor.

×
Subiecte în articol: Victor Pițurcă Mircea Sandu România FRF
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close