Antena 3 CNN Sport Off Sport NFL şi NBA vor dona câte un milion de dolari pentru eforturile de redresare după trecerea uraganului Sandy

NFL şi NBA vor dona câte un milion de dolari pentru eforturile de redresare după trecerea uraganului Sandy

NFL şi NBA vor dona câte un milion de dolari pentru eforturile de redresare după trecerea uraganului Sandy
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    02 Noi 2012   •   11:23

Ligile nord-americane de fotbal (NFL) şi de baschet (NBA) vor dona câte un milion de dolari Crucii Roşii din Statele Unite şi altor organizaţii, dorind astfel să contribuie la eforturile de redresare după trecerea uraganului Sandy.

„Această contribuţie, venită din partea celor 32 de cluburi şi a jucătorilor, va ajuta Crucea Roşie în eforturile sale de a servi oamenii cu nevoi din zonele afectate”, a declarat Roger Goodell, şeful NFL.

De asemenea, într-un comunicat al NFL şi al sindicatului jucătorilor se arată că „suntem încântaţi că proprietarii echipelor şi jucătorii şi-au unit forţele pentru a susţine comunităţiile şi familiile afectate de uraganul Sandy”.

Liga profesionistă de baschet a făcut de asemenea o donaţie de un milion de dolari, preşedintele NBA, David Stern, precizând că „echipele noastre şi jucătorii s-au alăturat Crucii Roşii şi altor organizaţii umanitare în eforturile de redresare şi de ajutare a familiilor şi comunităţilor afectate".

În afara acestor donaţii, au existat şi alte contribuţii separate din lumea sportului american. Astfel, Charles Woodson, jucător de fotbal american la Green Bay Packers, a donat 100.000 de dolari, echipa de baschet Orlando Magic a oferit un ajutor de 25.000 de dolari, iar cea de baseball New York Yankees a contribuit cu 500.000 de dolari.

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close