Antena 3 CNN Sport Off Sport Scandalul din FIFA continuă! Fiul lui Jack Warner, inculpat pentru vânzare ilegală de bilete la Cupa Mondială

Scandalul din FIFA continuă! Fiul lui Jack Warner, inculpat pentru vânzare ilegală de bilete la Cupa Mondială

Scandalul din FIFA continuă! Fiul lui Jack Warner, inculpat pentru vânzare ilegală de bilete la Cupa Mondială
Sursa foto: foto: ransparencyinsport.org
06 Iun 2015   •   12:29

Unul dintre fiii lui Jack Warner, fost oficial al FIFA, a fost inculpat pentru vânzare ilegală de bilete pentru ediţiile din 2006 şi din 2020 ale Cupei Mondiale, conform unor documente date publicităţii vineri, informează Le Figaro.

Daryan Warner a pledat vinovat la un tribunal din New York pentru spălare de bani şi escrocherie în procesul în care a fost audiat în octombrie 2013.

"Împreună cu alte persoane, am cumpărat bilete pentru Cupa Mondială din 2006 şi pentru CM din 2010 şi le-am revâdut, obţinând un profit substanţial", a declarat el, conform procesului verbal al audierii, dat publicităţii vineri. "Pentru 2006, am cumpărat biletele direct de la FIFA şi am făcut FIFA să creadă că asociatul meu pentru revânzarea tichetelor nu era implicat, deoarece mă temeam că FIFA nu mi le va vinde dacă ştia de implicare. În 2010, am cumpărat biletele de la alte persoane, pentru a păcăli FIFA că nu am primit biletele, deoarece mă temeam că nu îmi va mai vinde direct", a adăugat Daryan Warner.

Warner, care acţiona din Miami, a recunoscut şi că a depus peste 100.000 de dolari în conturi bancare din SUA, în tranşe de 10.000 de dolari, pentru a evita plata taxelor pentru tranzacţiile respective.

Daryan Warner, care riscă o condamnare la 20 de ani de închisoare, a trebuit să plătească o cauţiune de peste un milion de dolari pentru a fi eliberat în aşteptarea verdictului.

Fratele lui Daryan, Daryl Warner, a fost de asemenea inculpat, în 2013, pentru evaziune fiscală.

Tatăl celor doi, Jack, este unul dintre protagoniştii scandalului de corupţie care a zguduit FIFA în ultima perioadă.

×
Subiecte în articol: FIFA Cupa Mondiala
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close