Antena 3 CNN Sport Tenis Dominika Cibulkova şi Li Na vor juca finala feminină de la Australian Open

Dominika Cibulkova şi Li Na vor juca finala feminină de la Australian Open

Dominika Cibulkova şi Li Na vor juca finala feminină de la Australian Open
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    23 Ian 2014   •   09:28

Slovaca Dominika Cibulkova şi chinezoaica Li Na vor juca finala feminină de la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, după ce au câştigat semifinalele disputate joi dimineaţă.

După ce a eliminat-o în sferturi pe Simona Halep, Cibulkova a oferit o nouă demonstraţie de forţă în faţa polonezei Agnieszka Radwanska, care trecuse în turul anterior de Victoria Azarenka, deţinătoarea titlului la Melbourne în ultimii doi ani.

Jucătoarea de 24 de ani s-a calificat în prima finală de Grand Slam a carierei după ce a învins-o pe a cincea favorită a turneului în două seturi, 6-1, 6-2, după doar 70 de minute de joc.

„Încă nu-mi vine să cred că sunt în finală. Nu cred că se întâmplă asta”, a fost prima reacţie pe care a avut-o Cibulkova, prima jucătoare din ţara sa care ajunge într-un ultim act la un turneu de asemenea anvergură.

În finală, Cibulkova va juca împotriva chinezoaicei Li Na, pe care nu a învins-o niciodată în precedentele patru întâlniri.

„Voi avea nevoie de ceva timp pentru a-mi reveni după această semifinală, dar cred că voi fi pregătită. Vreau doar să mă bucur de prima mea finală, aşa cum am făcut în toate meciurile jucate aici”, a spus Cibulkova.

Li Na va juca a treia sa finală la Australian Open şi a doua consecutivă, după ce a trecut în penultimul act cu 6-2, 6-4 de Eugenie Bouchard (Canada).

A patra favorită de la Melbourne a ratat şansa de a cuceri titlul în 2011, când a fost învinsă de Kim Clijsters, şi anul trecut, când a pierdut în faţa Victoriei Azarenka.

„Ultima oară a fost dificil, dar acum voi încerca să fac pasul următor”, a spus asiatica, învingătoare în 2011 la Roland Garros, singurul său titlu de Grand Slam.

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close