Antena 3 CNN Sport Tenis Finală memorabilă la Australian Open: Djokovic l-a învins pe Nadal după aproape şase ore de joc

Finală memorabilă la Australian Open: Djokovic l-a învins pe Nadal după aproape şase ore de joc

Finală memorabilă la Australian Open: Djokovic l-a învins pe Nadal după aproape şase ore de joc
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    29 Ian 2012   •   17:21

Novak Djokovic şi-a păstrat titlul cucerit anul trecut la Australian Open, după ce l-a învins în finala de la Melbourne pe Rafael Nadal, scor 5-7 6-4 6-2 6-7 7-5, după cinci ore şi 53 de minute de joc.

A fost cel de-al doilea meci la rând pe care numărul 1 mondial l-a câştigat după cinci seturi, în semifinale el învingându-l pe Andy Murray, după patru ore şi 50 de minute.

Pentru jucătorul sârb, este al treilea titlu consecutiv de Grand Slam, după cele obţinute la Wimbledon şi US Open în 2011, performanţă prin care îi egalează pe Rod Laver, Pete Sampras, Roger Federer şi Rafael Nadal.

De asemenea, actualul lider al clasamentului ATP a cucerit al treilea titlu la Australian Open şi al cincilea al carierei în turneele de Grand Slam.

Ultimul act din acest an de la Melbourne este cea mai lungă finală de Grand Slam din istorie şi, totodată, cel mai lung meci care s-a jucat vreodată la Australian Open, depăsind recordul deţinut de semifinala din 2009 dintre Verdasco şi Nadal.

În primul rând, vreau să-i felicit pe Novak şi pe cei din echipa lui, care fac nişte lucruri extraordinare. Vreau, de asemenea, să mulţumesc echipei mele. Sunt de mulţi ani în circuit şi e a doua finală pe care o joc aici. Sunt fericit că am ajuns aici şi vă mulţumesc că aţi fost alături de mine. La Melbourne e poate cel mai primitor turneu”, a declarat Nadal, ibericul fiind învins pentru a şaptea oară la rând într-o finală de Djokovic.

Rafa este unul dintre cei mai buni jucători din istorie, iar astăzi am scris istorie împreună. Ar fi trebuit să fie doi învingători după un asemenea meci. Îmi doresc şi sper să mai avem multe finale ca aceasta. Mulţumesc echipei mele, echipei lui Rafa, prietenei mele, tuturor celor care mi-au fost alături în carieră şi în viaţa personală. Fără ei, nimic nu ar fi fost posibil”, a spus Djokovic.


×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close