Antena 3 CNN Sport Tenis US Open: Nadal şi Murray au protestat, după ce au fost forţaţi să joace în timp ce ploua

US Open: Nadal şi Murray au protestat, după ce au fost forţaţi să joace în timp ce ploua

US Open: Nadal şi Murray au protestat, după ce au fost forţaţi să joace în timp ce ploua
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    08 Sep 2011   •   11:20

Rafael Nadal şi Andy Murray şi-au făcut publică nemulţumirea faţă de faptul că au fost forţaţi să intre pe teren la Flushing Meadows, deşi ploaia care a amânat deja mai multe meciuri de la US Open nu se oprise.

Ziua de marţi a fost comprimisă total, în timp ce miercuri, cu o întârziere de 90 de minute, organizatorii au decis ca jucătorii să intre totuşi pe teren, însă au revenit asupra acestui lucru după numai un sfert de oră. În cele din urmă, meciurile de miercuri au fost amânate.

Este periculos, terenul chiar este alunecos. Jucătorii vor să fie pe teren mai mult decât oricine altcineva, dar sunt puşi în pericol în aceste condiţii”, a spus Andy Murray.

Spaniolul Rafa Nadal consideră că sănătatea jucătorilor este cea mai importantă în astfel de situaţii.

Turneele de Grand Slam înseamnă mulţi bani, iar noi facem parte din spectacol. Organizatorii nu se gândesc deloc la noi. Deşi continua să plouă, am fost chemaţi pe teren. Nu este posibil aşa ceva. Înţeleg că fanii îşi doresc să vadă tenis, dar sănătatea jucătorilor este cea mai importantă şi nu ne simţim deloc protejaţi. Vrem să ne simţim bine când evoluăm la un astfel de turneu şi nu putem accepta asemenea lucruri”, a spus fostul lider mondial.

Nadal şi Murray se numără printre cei opt jucători care se luptă pentru ultimele locuri în sfertuirle de finală de la US Open, fază în care Novak Djokovic şi Roger Federer deja s-au calificat.

Actualul număr 1 ATP, Novak Djokovic, a propus şi o soluţie pentru ca astfel de momente să fie evitate pe viitor.

Mereu s-a întâmplat la fel în ultimii ani, aici, la New York. Pentru că se întâmplă mai des decât ne aşteptăm, poate că ar trebui ca organizatorii să ia în calcul posibilitatea de a se monta un acoperiş pe viitor”, a declarat jucătorul sârb.


×
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close