Antena 3 CNN Life Știinţă "Suntem martorii unui DEZASTRU GLOBAL". Avertismentul şocant pe care ni-l dau cercetătorii: "Sfârşitul ar putea veni în patru ani"

"Suntem martorii unui DEZASTRU GLOBAL". Avertismentul şocant pe care ni-l dau cercetătorii: "Sfârşitul ar putea veni în patru ani"

"Suntem martorii unui DEZASTRU GLOBAL". Avertismentul şocant pe care ni-l dau cercetătorii: "Sfârşitul ar putea veni în patru ani"
de O.P.    |    19 Sep 2012   •   08:49

"Este prea târziu şi suntem de părere că nu prea mai putem face multe pentru a salva lumea din faţa acestui dezastru". Cercetătorii care s-au deplasat la faţa locului şi au studiat problema sunt de părere că totul se va termina în patru ani, scrie Business Insider.

Profesorul Peter Wadhams de la Universitatea Cambridge susţine că lumea se află în faţa unui dezastru de proporţii planetare, susţinând că gheaţa de la Polul Nord se topeşte uluitor de repede.

"Pe lângă măsurile pe care trebuie să le luăm pentru diminuarea emisiilor de CO2, mai urgentă este acestă situaţie. Trebuie să facem ceva în acest moment pentru a stopa încălzirea globală şi a diminua procesul topirii gheţarilor", a declarat profesorul.

Printre soluţiile propuse de profesorul de la Cambridge se numără reflectarea razelor Soarelui înapoi în spaţiu, "albirea" norilor sau îmbogăţirea oceanelor cu minerale care să absoarbă dioxidul de carbon.

Deşi topirea gheţarilor ar grăbi şi mai mult încălzirea globală, topind permafrostul şi eliberând metanul, Wadhams spune că există şi aspecte pozitive la dispariţia maselor de gheaţă de la Polul Nord: uşurarea transporturilor la Polul Nord şi accesul mai facil la resursele submarine.



×
Subiecte în articol: incalzirea globala
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close