Antena 3 CNN Externe Atentate sinucigaşe la metroul din Moscova: Cel puţin 37 de morţi, în urma a două explozii (VIDEO)

Atentate sinucigaşe la metroul din Moscova: Cel puţin 37 de morţi, în urma a două explozii (VIDEO)

Atentate sinucigaşe la metroul din Moscova: Cel puţin 37 de morţi, în urma a două explozii (VIDEO)
Sursa foto: Moscova
29 Mar 2010   •   08:06

Cel puţin 37 persoane au murit şi 65 au fost grav rănite, în urma a două explozii produse luni dimineaţă la metroul din Moscova, au anunţat agenţiile ruse RIA Novosti şi Itar-Tass, citate de AFP. Se pare că exploziile ar fi fost declanşate de un kamikaze. Potrivit unei informaţii de ultimă oră oferită de CNN, separatiştii ceceni au revendicat atentatul prin intermediul unui site.

Prima explozie s-a produs în staţia Lubianka, provocând moartea a 25 de persoane. 14 dintre oamenii decedaţi se aflau în garnitura de metrou, iar alţi 11 pe peronul staţiei. În cea de-a doua explozie, produsă în staţia de metrou Park Kultury, au murit cel puţin 12 persoane. Numărul victimelor ar putea creşte în următoarele ore. Printre persoanele decedate se află şi un moldovean.

Procurorul Moscovei, Iuri Siomine, a declarat că exploziile produse luni dimineaţa la metroul din Moscova, sunt atentate sinucigaşe. Potrivit primarului capitalei ruse, atentatele au fost comise de femei.



Cele două deflagraţii s-au produs la un interval de 40 de minute. Prima explozie a avut loc la ora locală 7.56 (06.56 ora României), iar cea de-a doua în jurul orei 8.38 (7.38 ora României), informează BBC News.

BBC Radio vorbeşte despre o a treia explozie, care nu a fost însă confirmată de autorităţi. În prezent, centrul Moscovei este blocat, mai multe elicoptere survolând zona.

Autorităţile de la Bucureşti au declarat că printre victime atacurilor nu se află şi cetăţeni români.




Potrivit purtătoarei de cuvânt a Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă, Irina Andrianova, "echipele de salvare şi pompierii lucrează la locul incidentului". Autorităţile ruse au deschis o anchetă pentru "terorism" după cele două deflagraţii.

În ultimul deceniu, capitala rusă a fost afectată de mai multe explozii revendicate de militanţii ceceni. Ultimul atac din Moscova a avut loc în februarie 2004, când au murit 41 de oameni.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: explozie Moscova morti raniti
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close