Antena 3 CNN Externe Israel respinge apelul ONU pentru o anchetă internaţională

Israel respinge apelul ONU pentru o anchetă internaţională

Israel respinge apelul ONU pentru o anchetă internaţională
Sursa foto: benjamin netanyahu
07 Iun 2010   •   00:34

Israel a respins o propunere a secretarului general al ONU, Ban Ki-moon, pentru crearea unei comisii multinaţionale de anchetă a raidului israelian asupra unui convoi umanitar pentru Gaza.
Premierul isarelian Benjamin Netanyahu arăta în cadrul şedinţei de guvern de duminică că l-a informat pe Ban de decizia sa. El sublinia că i-a transmis şefului ONU că o investigaţie a faptelor trebuie făcută "responsabil şi obiectiv."
Ambasadorul israelian al ONU, Michael Oren, a declarat pentru "Fox News Sunday" că Israel are capacitatea şi dreptul de a realiza propria sa anchetă.

Ban a propus stabilirea unui organism condus de fostul premier neo-zeelandez Geoffrey Palmer pentru a ancheta raidul trupelor de comando israeliene ce a dus la moartea a nouă activişti internaţionali.
Raidul a înfuriat Turcia şi numeroase alte state. Opt cetăţeni turci şi un american de origine turcă au fost ucişi în atac.
Nava Mavi Marmara făcea parte dintr-un convoi umanitar ce încerca să spargă blocada israeliană a Fâşiei Gaza.
La şedinţa de cabinet, premierul Benjamin Netanyahu arăta că un grup de activişti s-a urcat la bordul Mavi Marmara de o asemenea manieră pentru a evita controlul. El sublinia că ei aveau intenţia de declanşa o confruntare violentă cu soldaţii israelieni.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close