Antena 3 CNN Externe Seul: Implicarea Coreii de Nord în scufundarea navei militare este "evidentă"

Seul: Implicarea Coreii de Nord în scufundarea navei militare este "evidentă"

Seul: Implicarea Coreii de Nord în scufundarea navei militare este "evidentă"
Sursa foto: Yu Myung-hwan coreea de sud
20 Mai 2010   •   21:53

Ministrul sud-coreean de Externe, Yu Myung-hwan, a declarat că implicarea Coreii de Nord în scufundarea navei sud-coreene în martie este "evidentă" .
Yu declara unui grup de diplomaţi europeni că ancheta a demonstrat că explozia a fost provocată de "detonarea unei torpile,"transmite agenţia Yonhap.
Întrebat dacă crede că scufundarea a fost cauzată de Phenian, Yu a replicat că "este evident."
Acesta a făcut declaraţiile cu o zi înainte ca guvernul să anunţe rezultatul investigaţiei realizată de o echipă internaţională.
"Guvernul Coreii de Sud va lua măsurile necesare, cu precauţie," arăta Yu, care a cerut cooperare internaţională concertată pentru a pedepsi vinovatul.
"După ce luăm măsurile adecvate pentru acest incident, vom continua eforturile alături de alte state în ce priveşte denuclearizarea Coreii de Nord".
Vasul de 1200 tone "Cheonan," cu 104 marinari la bord, s-a scufundat pe 26 martie în apropierea insulei sud-coreene Baekryeongdo, după o explozie neidentificată, ucigând 46 marinari.
Phenianul a negat implicarea în acest incident. Coreea de Nord susţine că este acuzată fără o anchetă amănunţită, scrie agenţia oficială KCNA, cutând un analist militar.
Acesta crede că scufundarea "Cheonan" este vina armatei sud-coreene şi ar fi înscenat incidentul, se susţine.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: coreea de sud Coreea de Nord
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close