Antena 3 CNN Externe Rusia, preocupată că SUA şi UE vor introduce sancţiuni unilaterale contra Iranului

Rusia, preocupată că SUA şi UE vor introduce sancţiuni unilaterale contra Iranului

Rusia, preocupată că SUA şi UE vor introduce sancţiuni unilaterale contra Iranului
Sursa foto: moscova
20 Mai 2010   •   14:15

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu informaţiile că SUA şi UE pregătesc sancţiuni unilaterale contra Iranului pe lângă rezoluţia Consiliului de Securitate ce este discutată acum.
Secretarul american de stat Hillary Clinton declara că Washington, Moscova şi Beijing au ajuns la un acord privind o rezoluţie contra Iranului.
"În cadrul unei conversaţii telefonice, Lavrov şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu informaţiile despre intenţiile SUA şi ale Uniunii Europene de a depăşi poziţia Consiliului de Securitate şi să impună sancţiuni unilaterale," se arăta într-un comunicat al ministerului rus.
Se aprecia că sancţiunile unilaterale ar include măsuri "de natură extrateritorială, dincolo de cadrul deciziilor acceptate de comunitatea internaţională şi în contradicţie cu principiul domniei legii, aprobată de Carta ONU."
Luni, miniştrii de externe dn Brazilia, Turcia şi Iran au semnat un acord prin care Teheran să schimbe uraniul slab îmbogăţit cu combustibil nuclear pentru reactorul său din capitală. În acelaşi timp, Iran anunţa că va continua să îmbogăţească uraniul la o puritate de 20 procente.
Consiliul de Securitate a început să dezbată o rezoluţie pentru impunerea de sancţiuni contra Iranului.
Pe de altă parte, Rusia a anunţat că discuţiile cu Iran vor continua indiferent de sancţiunile ONU.
Sancţiunile discutate de ONU cuprind extinderea embargoului pe armament pentru a include mai multe tipuri de arme, introducerea unei interdicţii pe operaţiunile băncilor iraniene şi control al transporturilor către Iran.


Antena3.ro

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close