Antena 3 CNN Externe Scandalul privind abuzurile preoţilor catolici s-a extins în America de Sud

Scandalul privind abuzurile preoţilor catolici s-a extins în America de Sud

Scandalul privind abuzurile preoţilor catolici s-a extins în America de Sud
Sursa foto: biserica
23 Apr 2010   •   17:14

Scandalul preţilor pedoofili ce a cuprins Vaticanul s-a răspândit în una din cele mai catolice zone ale lumii, după o serie de dezvăluiri în America latină.
Relatări despre preoţi care violau sau abuzau de minori au apărut în Brazilia, Bolivia, Uruguai, Mexic şi Chile, provocând furie pe un continent ce reprezintă jumătate din catolicii din lume.
În Brazilia, un preot de 83 de ani a fost arestat după ce a fost filmat în pat cu un tânăr de 19 ani care lucra în biserică. Filmarea a fost transmisă la televiziunea naţională, iar în urma anchetei poliţiei, preotul Luiz Marques Barbosa împreună cu alţi doi au fost arestaţi. Ei au fost acuzaţi că au abuzat de tineri, unii de 12 ani, şi suspendaţi din funcţie.
De asemenea, Biserica din Chile a confirmat în această săptămână că au existat 20 de cazuri confirmate de abuz al preoţilor asupra copiilor. Şeful conferinţei episcopiei din Chile, monsignor Alejandro Goic, şi-a cerut scuze şi a promis să descopere fiecare preot care a abuzat de copii.
Reporterii din Uruguay au descoperit de asemenea că un preot care a fost acuzat de violarea a trei copii în Bolivia a revenit în ţara natală, unde trăieşte liber.
Biserica mexicană este încă sub influenţa descoperirilor legate de Legionarii lui Hristos, o sectă catolică puternică, fondată de Maciel Degollado. După moartea sa, în 2008, s-a descoperti că teologul a avut o serie de aventuri sexuale cu bărbaţi, femei şi băieţi în diferite părţi ale lumii.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Biserica Catolica America latina
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Localitățile vizate de alerta ANM
x close