Antena 3 CNN Externe SUA: China va accepta sancţiuni contra Iranului

SUA: China va accepta sancţiuni contra Iranului

SUA: China va accepta sancţiuni contra Iranului
Sursa foto: china sua
23 Apr 2010   •   20:56

Vicepreşedintele american Joe Biden arăta că China va accepta o nouă rundă de sancţiuni ONU contra Iranului, în pofida faptului că s-a opus timp îndelungat unui asemenea pas.
China a fost principala piedică printre cele cinci state membre permanente ale Consiliului de Securitate al ONU contra iniţierii unul al patrulea set de sancţiuni contra Iranului, argumentând că ar trebui acordată mai mare atenţie şi timp diplomaţiei.
"China va accepta sancţiunile ," declara Biden la ABC .
"Aceasta este pentru prima dată când întreaga luma este unită, iar Iran este marginalizat. Ei sunt mai izolaţi ca oricând, cu propriul popor şi în cadrul regiunii."
Statul asiatic a investit masiv în sectorul energetic iranian şi a umplut golul lăsat de companiile occidentale ce s-au retras din republica islamică de teama sancţiunilor şi presiunii politice a aliaţilor americani pentru a nu se face afaceri cu Teheran.
Biden a mai dat asigurări că Israel, care consideră Iranul ca fiind ameninţare existenţială, nu va ataca republica islamică fără permisiunea americană.
Oficialul american a promis că se va continua să se pună presiune pe Teheran. "Ei nu sunt un monolit?, arăta acesta despre Iran. "Reprezintă unm guvern fragil."
Antena3.ro

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close