Antena 3 CNN Externe Un restaurant londonez oferă clienţilor concerte de operă

Un restaurant londonez oferă clienţilor concerte de operă

Un restaurant londonez oferă clienţilor concerte de operă
Sursa foto: Restaurant
18 Apr 2009   •   18:41

Amatorii de operă din Londra pot să-şi asculte ariile favorite în timp ce savurează mâncăruri alese însoţite de vinuri de soi. Un nou restaurant le oferă clienţilor muzică de operă în direct, iar tinerilor cântăreţi, şansa de a-şi exersa talentul până vor putea urca pe o scenă adevărată.

Nu este deloc neobişnuit ca viitoare vedete ale scenei de operă să-şi câştige existenţa servind la mese, în aşteptarea celebrităţii. Dar la noul restaurant Bel Canto din Londra, chelnerii îşi reiau din când în când meseria de bază şi fac să răsune, printre mese, arii celebre de Verdi sau Puccini.

Localul şi-a deschis porţile lângă o faimoasă şcoală de teatru şi operă. Profesorii îşi sfătuiesc elevii să nu se simtă umiliţi de cântatul în restaurant, deoarece, în actuala recesiune, angajamentul la operă se poate lăsa cam mult aşteptat. Iar tinerii sunt bucuroşi să încerce emoţiile unui spectacol cu publi, chiar şi cu un uşor acompaniament de cuţite şi furculiţe.

?Faci ceea ce ai învăţat să faci, ceea ce speri să faci într-un cadru mai amplu, mai tensionat, te pui la încercare până în pragul eşecului, dar sperând să nu ajungi la eşec. E minunat?, povesteşte unul dintre angajaţi.

Restaurantul din Londra este cel de-al doilea după unul asemănător, de la Paris. Patronul este convins că face o operă de binefacere, ajutând la promovarea tinerilor artişti

Localul a devenit foarte popular printre iubitorii operei, dar şi printre simplii curioşi, iar cântăreţii speră, în sinea lor, că printre clienţi se va număra, într-o seară, un mare impresar care le va deschide porţile celebrităţii.

Antena 3

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close