Antena 3 CNN Actualitate Geoană: Este nevoie de soluţii pentru evitarea unei "hemoragii de locuri de muncă"

Geoană: Este nevoie de soluţii pentru evitarea unei "hemoragii de locuri de muncă"

Geoană: Este nevoie de soluţii pentru evitarea unei "hemoragii de locuri de muncă"
Sursa foto: Mircea Geoana
24 Mar 2009   •   13:50

Conducerea PSD s-a întâlnit, marţi, cu reprezentanţii Confederaţiei Sindicale Meridian. Reuniunea a fost prezidată de liderul PSD Mircea Geoană. Discuţiile s-au axat pe găsirea unor soluţii de salvare a locurilor de muncă, care scad de la o zi la alta pe fondul crizei economice.

La finalul întrevederii, preşedintele Senatului, Miurcea Geoană, şi-a exprimat "profunda preocupare" asupra situaţiei din sectorul feroviar.

Mircea Geoană a declarat că, la Căile Ferate, "există un conflict violent care e pe cale să izbucnească". Potrivit acestuia, ministrul de resort are obligaţia de a găsi soluţii care să prevină o eventuală "hemoragie de locuri de muncă".

"Nu ne permitem să abandonăm această zonă atât de importantă pentru economia României", a anunţat liderul PSD.

La rândul său, preşedintele Confederaţiei Meridian, Ion Popescu, s-a declarat nemulţumit că miniştrii de resort nu au fost prezenţi la întâlnire.

Liderul sindical acuză Guvernul că nu este preocupat cu adevărat de problema locurilor de muncă. Potrivit acestuia, industria neenergetică poate genera sute de mii de locuri de muncă, "dacă există voinţă politică şi profesionalism".

Ion Popescu a mai precizat totodată că bazele de date înaintate de Confederaţia pe care o conduce vor fi discutate după sărbătorile pascale.

În cadrul declaraţiilor de marţi, Mircea Geoană a ţinut să mai precizeze că "între PSD şi PD-L nu există nicio discuţie cu privire la Televiziunea sau Radioul public".

Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close