Antena 3 CNN Actualitate Sănătatea în prag de colaps. Personal medical, în greva foamei, din cauză că nu şi-au primit salariile

Sănătatea în prag de colaps. Personal medical, în greva foamei, din cauză că nu şi-au primit salariile

Sănătatea în prag de colaps. Personal medical, în greva foamei, din cauză că nu şi-au primit salariile
Sursa foto: greva foamei
02 Noi 2009   •   14:40

În timp ce în România apar tot mai multe cazuri de gripă nouă, problemele din sănătate se înmulţesc. Brancardierii şi asistentele de la spitalul din Haţeg au intrat în greva foamei din cauză că nu şi-au primit salariile. Probleme sunt şi la Spitalul de Urgenţă din Târgovişte, unde, din lipsă de personal, doctorii sunt nevoiţi să consulte şi 400 de pacienţi într-o gardă.

Angajaţii spitalului din Haţeg au de primit banii pentru sporuri, ture de noapte şi tichetele de masă. Când nu au mai putut suporta situaţia, oamenii au decis să intre în greva foamei. Conducerea spitalului caută soluţii pentru ca pacienţii să nu aibă de suferit.

Laboratoarele de analize din Tîrgu-Mureşau fost luate cu asalt pentru că doar in primele zile sunt fonduri pentru analize gratuite. Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate speră ca situaţia să se îmbunătăţească după ce s-a deblocat o parte din bani.

Situaţie gravă şi la Târgovişte unde noul ordin al Ministrului Sănătăţii prin care se închid camerele de gardă ale secţiilor de Pediatrie, Obsetrica-Ginecologie, Ortopedie şi Cardiologie a dus la mărirea considerabilă a numărului de pacienţi de la UPU.

Medicii se tem că pot apărea erori medicale din cauza volumului mare de muncă.

Antena 3

×
Subiecte în articol: greva foamei protest
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close