Antena 3 CNN Economic Auto Saab 9-XAir Concept, primele imagini şi detalii tehnice oficiale

Saab 9-XAir Concept, primele imagini şi detalii tehnice oficiale

Saab 9-XAir Concept, primele imagini şi detalii tehnice oficiale
18 Sep 2008   •   12:58

După ce în urmă cu câteva zile au apărut informaţii despre un concept Saab care urmează a fi expus la Paris, producătorul suedez a prezentat maşina în cadrul unui eveniment de la Detroit, anunţă Motor Authority. 9-X Air este versiunea decapotabilă a precedentului concept 9-X BioHybrid, prezentat în luna martie la Salonul Auto de la Geneva.



Nu se ştie dacă 9-X Air va fi produs în serie însă conceptul indică tendinţele în materie de design adoptate de Saab pentru un viitor model care va intra în producţia de serie, şi care este posibil să fie denumit 9-1. Noul model ar putea reprezenta o alternativă la Mini-ul celor de la BMW, urmând a fi disponibil atât în versiunea cabrio cât şi în cea hatchback.



În ciuda dimensiunilor reduse conceptul reuşeşte să ofere suficient spaţiu pentru patru adulţi şi pentru mecanismul de retractare al acoperişului. Luneta automobilului nu este integrată în acoperiş aşa cum ne-am fi aşteptat ci îşi face apariţia la apăsarea unui buton.



Printre celelalte elementele care ies în evidenţă la concept se numără folosirea tehnologiei LED pentru iluminare, cele patru ţevi de evacuare şi jantele de 21 de inch. Sub capotă se găseşte un motor de 1,4 litri supraalimentat, care face pereche cu unul electric alimentat de la acumulatorii lithiu-ion.



Puterea dezvoltată, de 200 de cai, este suficientă pentru a propulsa maşina de la 0 la 100 de kilometri pe oră în 8,1 secunde, viteza maximă fiind de 231 km/h. Consumul automobilului este impresionat, la cei 5 litri necesari pentru o sută de kilometri parcurşi, atunci când este folosit exclusiv motorul pe benzină. Puterea este transmisă roţilor din faţă, iar cutia de viteze utilizată este echipată cu ambreiaj dublu.



Fotografii: Motor Authority

Antena3.ro

×
Parteneri
Florin Piersic, vizitat la spital de Marcel Ciolacu şi Alexandru Rafila
x close