Antena 3 CNN Show Showbiz "Eu când vreau să fluier, fluier", primul film românesc din ultimii 17 ani, la Festivalul de la Berlin

"Eu când vreau să fluier, fluier", primul film românesc din ultimii 17 ani, la Festivalul de la Berlin

"Eu când vreau să fluier, fluier", primul film românesc din ultimii 17 ani, la Festivalul de la Berlin
12 Feb 2010   •   21:08

La 17 ani de când Patul conjugal al lui Mircea Daneliuc concura pentru Ursul de Aur, un nou film românesc merge la Festivalul de Film de la Berlin. "Eu când vreau să fluier, fluier" are premiera mondială sâmbătă seară. Emoţionaţi, producătorii lui au luat, vineri, drumul Germaniei.

Aliniaţi în faţa criticilor, producătorii filmului "Eu când vreau să fluier, fluier" vor încerca, sâmbătă seară, să-i convingă că ei merită Ursul de Aur. Au muncit mult la acest proiect şi astăzi au plecat la Berlin ca să-l arate lumii.

?Abia aştept pentru că e prima oară când îmi văd filmul într-o proiecţie adevărată, cu un public adevărat. E greu de spus ce o să luăm, mergem acolo cu cele mai bune gânduri?, a declarat Florin Şerban, regizorul peliculei.

"Eu când vreau să fluier, fluier" este primul thriller realizat în România şi filmul de debut al regizorului Florin Şerban. La Festivalul de Film de la Berlin va concura cu alte 24 de producţii internaţionale, printre care filmul "The Ghost Writer" regizat de Roman Polanski.

?Ştiu că sunt regizori foarte mari care eu învăţam acum doi ani în şcoală, dar n-am să mă duc să cer autografe. Mă bucur că atunci când ajung acolo sunt cot la cot cu Polanski?, a spus Florin Şerban.

Cot la cot cu celebrii Leonardo di Caprio, Penelope Cruz sau Marrion Cotillard vor păşi pe covorul roşu şi debutanţii George Piştereanu şi Ada Condeescu.

?Am sărit în sus de bucurie când am auzit?, a declarat George Piştereanu. ?Ne-am chinuit ceva cu ţinutele până să ne hotărâm. E o rochie foarte frumoasă, culoarea e un vişiniu, grena, o culoare incertă şi foarte vaporoasă, o s-o vedeţi acolo pe covor?, a spus Ada Condeescu.

Filmul prezintă povestea unui adolescent care se hotărăşte să evadeze dintr-un penitenciar, cu numai cinci zile înainte să fie eliberat. Totul se complică în momentul în care el se îndrăgosteşte de o studentă la sociologie, care îşi face practica în penitenciar.

?Am aflat că nu mai sunt bilete la film, sunt emoţonat şi sper că publicul din Germania va iubi filmul aşa cum îl iubim şi noi?, a spus Daniel Mitulescu, producătorul filmului.

În România, filmul va avea premiera la sfârşitul lunii februarie.



Observator

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close