Antena 3 CNN Externe A murit Claude Lévi-Strauss, "părintele" antropologiei moderne

A murit Claude Lévi-Strauss, "părintele" antropologiei moderne

A murit Claude Lévi-Strauss, "părintele" antropologiei moderne
Sursa foto: Claude Lévi-Strauss
03 Noi 2009   •   20:34

Antropologul francez Claude Lévi-Strauss a murit la vârsta de 100 de ani, a anunţat editura franceză Plon, citată de AFP. Lévi-Strauss este considerat ?părintele? antropologiei moderne.

Claude Lévi-Strauss s-a născut la Bruxelles, în 1908. În 1950 antropologul a publicat lucrarea "Les structures élémentaires de la parenté" (1949), prin care a oferit o nouă metodă de analiză a structurilor parentale. Potrivit lui Claude Lévi-Strauss, legăturile parentale sunt esenţa antropologiei.

În perioada 1959 ? 1982, Claude Lévi-Strauss a fost profesor la College de France - o prestigioasă instituţie de învăţământ şi cercetare din Paris, iar în mai 1973 a devenit membru al Academiei franceze.

Antropologul francez a primit, de-a lungul carierei, numeroase premii. În 1973 a obţinut premiul Erasmus, iar în 2003, el a fost recompensat cu premiul Meister-Eckhart pentru filosofie. De asemenea, Lévi-Strauss a primit din partea guvernului francez Marea Cruce a Legiunii de Onoare şi titlul de Comandor al Artelor şi Literelor.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: deces
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close