Antena 3 CNN Externe Raport: OMS a exagerat pericolul gripei H1N1

Raport: OMS a exagerat pericolul gripei H1N1

Raport: OMS a exagerat pericolul gripei H1N1
Sursa foto: gripa porcina
07 Iun 2010   •   08:07

Un raport despre modul de abordare al epidemiei de gripă H1N1 arată că unii cercetători care au sfătuit guverne să facă stocuri de medicamente lucraseră anterior pentru marile companii farmaceutice.
Raportul,publicat în British Medical Journal, a descoperit că regulile Organizazaţiei Mondiale pentru Sănătat-OMS pentru folosirea medicamentelor de tratare a virusului au fost pregătite de experţi care au primit bani pentru consultanţă de la doi producători de top -Roche şi GlaxoSmithKline.
Decizia OMS de a numit gripa "pandemie" este de asemenea analizată de anchetatorii europeni şi este acuzat de exagerarea pericolelor legate de H1N1.
Testele de laborator au confirmat peste 18.000 de decese din cauza H1N1, potrivit cifrelor OMS, dar virusul a fost mult mai blând decât se temea.
De asemenea, simptomele au fost lejere.
Un raport al Consiliului Europei, publicat la sfârşitul săptămânii, acuză OMS de lipsă de transparenţă în privinţa anunţului pandemiei - arătând că a irosit sume imense de bani şi a provocat "temeri nejustificate".
Paul Flynn, autorul raportului, arăta că avertismentele OMS au fost exagerate şi amintea şi de schimbarea definiţiei pentru cea mai gravă pandemie, fapt ce a panicat lumea şi a forţat achiziţia unor medicamente inutile.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: gripa porcina OMS vaccin
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close