Antena 3 CNN Externe Udrea: La Tel Verde, pentru turiştii blocaţi în România, au sunat 75 de persoane

Udrea: La Tel Verde, pentru turiştii blocaţi în România, au sunat 75 de persoane

Udrea: La Tel Verde, pentru turiştii blocaţi în România, au sunat 75 de persoane
Sursa foto: udrea
19 Apr 2010   •   11:27

Ministrul Elena Udrea a anunţat în Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă măsurile care au fost luate de autorităţi în privinţa turiştilor blocaţi în România. Ministerul Turismului a iniţiat un parteneriat cu hotelierii şi transportatorii din România, pentru a veni în sprijinul turiştilor români şi străini afectaţi de închiderea traficului aerian din Europa. Mai mult, s-a hotărât înfiinţarea unei linii verzi, la care aceştia se pot informa despre posibilităţile de cazare şi transport alternativ.

Potrivit Ministrului, la linia verde au sunat în ultimele 24 de ore 75 de persoane care s-au interesat de cazare şi posibilitatea de a pleca din România pe alte rute.

Ministrul a anunţat că există 24 de hoteluri în oraşele cu aeroporturi închise care practică tarife cu 50% mai mici pentru turiştii blocaţi din cauza norului de cenuşă. Mai mult, garniturile trenurilor care pleacă spre Europa au fost suplimentate, iar transportatorii rutieri îşi vor înmulţi efectivele pe durata în care spaţiul aerian este închis.

Numărul de telefon la care puteţi suna pentru a primi informaţii despre starea aeroporturilor şi posibilităţile de cazare este 0800 86 82 82.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: turisti Udrea
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close