Antena 3 CNN Actualitate 119 noi cazuri de gripă, de patru ori mai multe decât în săptămâna precedentă

119 noi cazuri de gripă, de patru ori mai multe decât în săptămâna precedentă

119 noi cazuri de gripă, de patru ori mai multe decât în săptămâna precedentă
de S.T.    |    06 Feb 2015   •   12:43

Alte 119 cazuri de gripă au fost confirmate în intervalul 26 ianuarie-1 februarie, de aproape patru ori mai mult decât săptămâna precedentă (30 de cazuri), numărul total de îmbolnăviri din acest sezon ajungând la 179, anunţă Centrul Naţional de Supraveghre şi Control al Bolilor Transmisibile.
   
Potrivit CNSCBT, boala evoluează în focare locale în municipiul Bucureşti şi judeţele Iaşi şi Constanţa şi cazuri sporadice în 16 judeţe, morbiditatea prin infecţii respiratorii acute fiind mai crescută decât în săptamăna precedentă şi depăşind intervalul aşteptat.
   
Pe lângă cele 119 cazuri de gripă, în săptămâna 26 ianuarie - 1 februarie au fost înregistrate şi 23 de infecţii respiratorii acute severe (SARI) şi 106.551 de cazuri de infecţii respiratorii acute.
   
De la începutul sezonului de supraveghere a infecţilor respiratorii acute, gripei şi SARI şi până în 3 februarie au fost confirmate 179 cazuri de gripă, dintre care 86 de tip A şi 93 de tip B.
   
Până la data de 1 februarie, au fost vaccinate antigripal 459.758 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit gratuit de Ministerul Sănătăţii.
   
Citeşte şi:

Primul caz din România în care un pacient bolnav de gripă MOARE la spital. Medicii nu i-au mai putut face nimic

×
Subiecte în articol: gripa
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close