Antena 3 CNN Actualitate Grupare de proxeneți ce exploata 28 de românce în Europa, destructurată la Giurgiu. Câți bani au făcut proxeneții de pe urma fetelor

Grupare de proxeneți ce exploata 28 de românce în Europa, destructurată la Giurgiu. Câți bani au făcut proxeneții de pe urma fetelor

Polițiștii și procurorii DIICOT au efectuat, miercuri, 16 percheziții domiciliare în județul Giurgiu, la membrii unui grup, acuzați că au forțat 28 de tinere să se prostitueze în orașe europene. În același caz, percheziții au fost făcute și în Austria și Anglia. Anchetatorii au ridicat autoturisme, ceasuri de lux și sume mari de banii. Membrii grupării tranzacționau între ei victimele cu sume între 5000 - 8000 de euro.

Grupare de proxeneți ce exploata 28 de românce în Europa, destructurată la Giurgiu. Câți bani au făcut proxeneții de pe urma fetelor
Sursa foto: Hepta
13 Mai 2020   •   16:41

Potrivit unui comunicat al Poliției, miercuri au fost făcute 16 percheziții domiciliare în județul Giurgiu și alte două în Austria și Anglia, în urma cărora au fost duse la audieri 15 persoane. Acestea au vizat mai multe persoane bănuite că ar fi exploatat sexual 28 de tinere.

Membrii grupării sunt bănuiți că, prin diverse tertipuri sau favoruri acordate, le dădeau persoanelor exploatate sentimentul că sunt profund îndatorate atât din punct de vedere moral, cât și material, motiv pentru care trebuiau să presteze servicii sexuale contra cost în beneficiul lor, chiar dacă își achitaseră demult eventualele obligații existente.

„Un alt factor de constrângere morală a victimelor îl reprezenta și faptul că persoanele bănuite ar fi avut relații de concubinaj cu victimele, iar în urma acestora au rezultat copii minori de a căror îngrijire se ocupau rude ale membrilor grupării. În acest fel tinerele erau determinate să continue activitatea de prostituție în beneficiul foștilor concubini”, mai spun anchetatorii.

Victimele erau racolate prin metoda „loverboy”, iar dacă se împotriveau erau agresate fizic sau moral. Mai mult decât atât, unele fete erau lăsate însărcinate, copiii erau lăsați în grija rudelor, iar ele erau forțate să meargă să se prostitueze în țările în care liderul grupării avea relații - Austria, Germania, Anglia, Cipru, Elveția și Turcia.

Unele dintre victime proveneau din Republica Moldova. Ele erau trecute granița ilegal, cu acte false, ce aparțineau unor românce care le semnănau.

Fetele erau provenite din familii cu situație precară și din medii defavorizate

În urma perchezițiilor efectuate în România au fost ridicați și indisponibilizați 18.700 de lei, 4.300 de euro, 100 de dolari, precum și 8 autoturisme de lux, o autoutilitară și 6 ceasuri. De asemenea, au fost depistate 4 pistoale cu muniție cu bilă și gaz, o pușcă cu aer comprimat - calibru 5,5, 23 de cartușe, 2 cutii de muniție cu bile metalice, 2 macete, o sabie tip samurai, mai multe cuțite, 20 bancnote de 20 de lire sterline susceptibile a fi contrafăcute, droguri, bijuterii, parfumuri și haine susceptibile a fi contrafăcute, dar și mai multe telefoane, laptopuri și tablete.

La percheziția efectuată în Marea Britanie au fost identificate două persoane de sex feminin, exploatate de către membrii grupării, mai multe telefoane mobile și medii de stocare. De asemenea, au fost identificați și arestați doi membrii ai grupării.

Grupare de proxeneți ce exploata 28 de românce în Europa, destructurată la Giurgiu. Câți bani au făcut proxeneții de pe urma fetelor

×
Subiecte în articol: proxenet Giurgiu prostitutie

Alarmă în spitale, medici de negăsit

Bolnavii de la spitalele mici din Suceava, puşi pe drumuri

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close