Antena 3 CNN Actualitate România a raportat 48 de cazuri de gripă clinică într-o singură săptămână. Câte erau anul trecut pe vremea asta

România a raportat 48 de cazuri de gripă clinică într-o singură săptămână. Câte erau anul trecut pe vremea asta

48 de cazuri de gripă clinică au fost înregistrate în România, în săptămâna 23 – 29 noiembrie. Anunţul a fost făcut de Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT) iar cazurile înregistrate sunt mai multe față de perioada similară a anului trecut.

România a raportat 48 de cazuri de gripă clinică într-o singură săptămână. Câte erau anul trecut pe vremea asta
de Iulia Gorgorin    |    03 Dec 2020   •   20:00

La nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, IACRS și pneumonii) a fost de 31.874, cu 63,9% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent, când au fost 88.394 de cazuri, potrivit CNSCBT.

Numărul cazurilor este cu 27,4% mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioară, când s-au înregistrat 43.954 de cazuri. Scăderile sunt puse și pe seama subraportărilor din perioada sărbătorilor legale.

CNSCBT anunță și că în ultima săptămână au fost raportate la nivel național 48 cazuri de gripă clinică. Numărul este mai mare față de anul trecut, în aceeaşi perioadă, când au fost 41 de cazuri. Până acum nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu virus gripal.

Până în 29 noiembrie au fost vaccinate antigripal 864.796 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății.

Citiți și: Diferența între gripă și COVID la copii. Gripa, mai periculoasă decât coronavirusul
 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: România gripa cazuri
Parteneri
Marcel Ciolacu amână majorarea salariilor din construcţii
x close