Antena 3 CNN Actualitate Actorul de comedie francez Roger Dumas a murit la vârsta de 84 de ani

Actorul de comedie francez Roger Dumas a murit la vârsta de 84 de ani

Actorul de comedie francez Roger Dumas a murit la vârsta de 84 de ani
Sursa foto: sursa: Facebook
04 Iul 2016   •   14:20

Actorul de comedie francez Roger Dumas, cunoscut pentru rolurile din filme precum "L'homme de Rio" sau "Pouic-Pouic", a murit sâmbătă, la Paris, în vârstă de de 84 de ani, a indicat agentul său, citat de AFP, potrivit Agerpres.

Roger Dumas "şi-a început cariera alături de Jean Gabin în 'Rue des prairies' şi a încheiat-o cu marele succes al 'L'étudiante et Monsieur Henri' în teatru. A filmat cu multe persoane şi a scris cântece pentru Chantal Goya şi Sylvie Vartan. A fost o persoană extrem de gentilă şi de simpatică", a declarat pentru AFP agenta sa, Danielle Gain.

În afară de cântecele scrise pentru Sylvie Vartan ("Comme un garçon") şi Chantal Goya, Roger Dumas a compus şi pentru Johnny Hallyday ("Deux amis pour un amour") sau Yves Montand ("Madrid").

Născut la 9 mai 1932 la Annonay (sud), acest actor cu nume mai puţin cunoscut, dar cu aspect familiar şi cu privire blândă, a debutat în teatru şi cinematografie în anii '50 În 1959, el a jucat alături de Jean Gabin în "Rue des prairies", apoi în "Pouic-Pouic" (1963), alături de Louis de Funes şi împreună cu Jean-Paul Belmondo în "L'Homme de Rio"

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close