Antena 3 CNN Actualitate Alte trei decese cauzate de gripă, în ultima săptămână. Numărul morţilor a ajuns la 12

Alte trei decese cauzate de gripă, în ultima săptămână. Numărul morţilor a ajuns la 12

Alte trei decese cauzate de gripă, în ultima săptămână. Numărul morţilor a ajuns la 12
Sursa foto: Foto: pixabay.com
26 Ian 2017   •   17:39

Trei persoane au murit din cauza gripei în perioada 16 - 22 ianuarie, informează Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, scrie Agerpres.

Potrivit INSP, numărul total de decese din cauza gripei a ajuns la 12 (8 femei şi 4 bărbaţi).

"Au fost înregistrate trei decese noi la cazuri de SARI confirmate cu virus gripal, toate cu tipul A, subtip H3N2. Numărul total de decese la cazuri confirmate cu virus gripal este 12, din care 11 cu tipul A subtip H3N2 şi unul cu tipul A nesubtipat", precizează INSP.

În cazul a 11 persoane decedate au existat condiţii medicale pre-existente.

INSP precizează că niciuna dintre persoanele decedate nu fusese vaccinată.

"Morbiditatea prin infecţii respiratorii acute a fost mai scăzută comparativ cu cea înregistrată în săptămâna precedentă şi s-a încadrat în intervalul aşteptat. Activitatea gripală a evoluat cu intensitate medie, menţinându-se tendinţa de extindere regională în zona de sud-est (Bucureşti, Constanţa, Olt, Dâmboviţa), zona de nord-est (Iaşi, Suceava, Botoşani, Neamţ), cu răspândire locală (Alba, Bihor, Cluj, Braşov, Sibiu) şi cazuri sporadice în unele judeţe", arată sursa citată.

La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, infecţii acute de căi respiratorii superioare şi pneumonii) a fost de 82.446, cu 4,4% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (78.945) şi cu 15,1% mai mic comparativ cu cel întregistrat în săptămâna anterioară (101.626).
 

×
Subiecte în articol: gripa
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close