Antena 3 CNN Actualitate Angajata de la o Casă de Ajutor Reciproc a Pensionarilor acuzată că a furat 1,6 milioane de lei falsificând documente

Angajata de la o Casă de Ajutor Reciproc a Pensionarilor acuzată că a furat 1,6 milioane de lei falsificând documente

Acuzaţii de lapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată la o Casă de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP), după ce o angajată ar fi furat 1,6 milioane de lei falsificand peste 1800 de documente. Sesizarea a fost făcută de mai multe persoane fizice păgubite. Femeia a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

Angajata de la o Casă de Ajutor Reciproc a Pensionarilor acuzată că a furat 1,6 milioane de lei falsificând documente
Sursa foto: Pixabay.com
de Georgiana Adam    |    25 Feb 2021   •   19:49

Potrivit procurorilor, angajata de la Casă de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) din Suceava, a preluat în luna mai 2005 un punct de lucru timp în care a avut acces la baza de date. Cinci ani mai târziu, pe 28.10 2010 i-a fost încheiat contractul individual de muncă.

1,6 milioane de lei folosiţi în interes personal

În tot acest timp în activitatea sa infracțională s-a folosit de datele de indentificare a 366 persoane, și-a însușit din gestiune și a folosit în interes personal suma totală de 1.617.751,23 lei prin mai multe mijloace frauduloase: întocmirea în fals de adeverinţe de venit, contracte de împrumut și dispoziții de plată în numele unor membri ai casei de ajutor respectiv nedepunerea la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Suceava a sumelor încasate de la membri cu titlu de cotizație sau rată împrumut şi retragerea din cotizațiile membrilor a unor sume de bani fără acordul acestora; falsificarea chitanțelor de depunere a diferitelor sume cu titlu de cotizații la rata împrumut.

A întocmit peste 1800 acte false

Procurorii au identificat și ridicat în original, un număr de 1887 înscrisuri falsificate: contracte de împrumut, chitanțe, adeverințe, dispoziții de plată și cereri de restituire,  prin rechizitoriu solicitându-se instanței de judecată a se pronunța cu privire la desființarea acestora.

Sesizarea a fost făcută de una din persoanele fizice păgubite, iar ulterior au mai fost alăturate și alte plângeri, respectiv sesizări din oficiu.

A fost recuperată suma de 455.874,97

Până la momentul dispunerii trimiterii în judecată, a fost recuperată suma de 455.874,97 lei, pentru diferență fiind instituit sechestrul asigurator asupra tuturor bunurilor mobile și imobile aflate în patrimoniul inculpatei, se mai arată în comunicatul Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.
 

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close