Anunțul Facebook după ce un terorist a transmis LIVE atacul din locuința unui polițist francez

de A.M.P    |    15 Iun 2016   •   08:59
Anunțul Facebook după ce un terorist a transmis LIVE atacul din locuința unui polițist francez Foto: pixabay.com

Facebook a anunţat că va coopera cu autorităţile franceze în ancheta privind uciderea unui poliţist şi a partenerei sale, luni în regiunea pariziană, de către un individ care a revendicat crima într-o înregistrare video postată pe reţeaua de socializare, scrie AFP.

''Lucrăm în strânsă colaborare cu autorităţile franceze care anchetează circumstanţele acestei crime teribile'', a indicat Facebook într-un comunicat dat publicităţii marţi, a doua zi după uciderea, la Magnanville (localitate situată în regiunea pariziană), a ofiţerului de poliţie Jean-Baptiste Salvaing şi a soţiei sale, Jessica Schneider.

''Teroriştii şi actele teroriste nu îşi au locul pe Facebook. De fiecare dată când ne este semnalat conţinut cu caracter terorist, îl suprimăm cât mai rapid posibil. Tratăm cererile de aplicare a legii cu cea mai mare urgenţă'', a adăugat Facebook.

Autorul atacului, Larossi Abballa (în vârstă de 25 de ani) a fost ucis într-un asalt al forţelor de elită asupra domiciliului victimelor, unde se izolase. El a fost condamnat în 2013 pentru participare la o filieră care voia să trimită voluntari pentru jihadul armat în Pakistan.

Abballa făcuse apel la comiterea de noi atacuri înainte de a fi omorât de poliţie, a afirmat marţi un jurnalist care a văzut o înregistrare video în care bărbatul afirma că ''vom face din Euro un cimitir''. Potrivit acestui jurnalist de la RFI, David Thomson, înregistrarea video postată pe Facebook "a fost văzută de 98 de persoane înainte de a fi retrasă după 11 ore de la difuzarea sa".

Pe pagina acestui cont deschis sub pseudonimul Mohamed Ali, "el începe înregistrarea jurând supunere lui Abu Bakr al-Baghdadi (liderul grupării Statul Islamic), apoi el se adresează musulmanilor, spunând că jihadul este obligatoriu pentru că este defensiv", adaugă Thomson.

Filmându-se în interiorul casei victimelor sale, unde se afla în continuare copilul acestora, "el spune că a ucis un poliţist şi pe soţia acestuia". Apoi el cere "atacarea poliţiştilor, jurnaliştilor, personalităţilor publice, gardienilor de închisoare şi rapperilor", mai spune jurnalistul, precizând că erau citate "circa 10 personalităţi publice". Tot pe contul său de Facebook, atacatorul a postat fotografii cu victimele sale.

Parteneri
x close