Antena 3 CNN Actualitate Apa Nova a intervenit noaptea trecută cu peste 100 de utilaje în urma inundațiilor puternice din București

Apa Nova a intervenit noaptea trecută cu peste 100 de utilaje în urma inundațiilor puternice din București

Cantitatea de apă pe metru pătrat, căzută noaptea trecută în doar 10 ore, în urma ploilor abundente, reprezintă o treime din cantitatea medie multianuală pentru toată luna mai.

Apa Nova a intervenit noaptea trecută cu peste 100 de utilaje în urma inundațiilor puternice din București
Sursa foto: agerpres
de Laura Dinu    |    18 Mai 2022   •   10:57

Motiv pentru care Apa Nova a intervenit noaptea trecută cu peste 100 de utilaje, intervenind la cele 40 de solicitări din partea clienților și autorităților. Mai multe zone din Capitală au fost puternic afectate de cantitatea mare de apă. 

"Noaptea trecută și predominant în cursul dimineții devreme, a avut loc un eveniment pluvial, semnificativ din punct de vedere al cantităților de precipitații descărcate pe suprafața Municipiului București, cu o concentrație mai mare în cartierele Tineretului, Olteniței și Berceni, în restul suprafeței distribuția fiind relativ uniformă.

Conform informațiilor transmise de ANM, prin cele cinci prognoze speciale pentru București, cantitățile de precipitații cumulate în intervalul 00:00 - 09:00 din data de 18/05/2022 au fost cuprinse între 22 - 37 l/mp, iar izolat, în anumite zone, cantități mai mari de 15 l/mp într-un interval de o oră.

Începând cu ora 22:44 din seara zilei de 17/05/2022 și până în dimineața zilei de 18/05/2022, ora 08:45, conform informațiilor primite de la pluviometrele ANB distribuite pe toata suprafața Municipiului București, cantitatea medie înregistrată pe metru pătrat a fost de peste 26 litri, cea mai mare cantitate fiind înregistrată în intervalul 04:00 - 08:00, de peste 20 litri pe metru pătrat. Această cantitate a reprezentat peste o treime din cantitatea medie multianuală, pentru toata luna mai (de 71.2 l/mp - conform site ANM), descărcată în mai puțin de 10 ore.

Pe toată durata evenimentului, Apa Nova a intervenit cu peste 100 utilaje (hidrocurățitoare, autoutilitare, pompe) și aproape 200 de angajați, dedicați intervențiilor în teren pentru diminuarea impactului și pentru a răspunde prompt celor 40 solicitări din partea clienților și autorităților.

Sistemul de canalizare a fost foarte solicitat, făcând față unui debit de 100 mc/s, comparabil cu debitele tranzitate pe râurile mari", anunță reprezentanții Apa Nova.

×
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close