Antena 3 CNN Actualitate Atenţie la virozele respiratorii! Sfaturi pentru evitarea îmbolnăvirii

Atenţie la virozele respiratorii! Sfaturi pentru evitarea îmbolnăvirii

Atenţie la virozele respiratorii! Sfaturi pentru evitarea îmbolnăvirii
11 Oct 2008   •   15:33

Autoritatea de Sănătate Publică a Municipiului Bucuresti recomandă populaţiei mai multe măsuri de prevenire a bolilor de sezon. Numărul de cazuri de viroză respiratorie a crescut îngrijorător în ultima perioadă. Specialiştii recomandă evitarea expunerii excesive la frig şi umezeală. Tot în acest sens, în sezonul rece trebuie evitate aglomerările umane, contactul cu persoanele bolnave. De asemena, medicii recomandă ca toată lumea să se spele cât mai des pe mâini şi spun că bolnavii trebuie să fie izolaţi la domiciliu.
În această perioadă este recomandată o alimentaţie bogată în legume şi fructe proaspete. Totodată, este interzisă categoric automedicaţia. Potrivit specialiştilor, cea mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirii prin gripă este vaccinarea antigripală. Vaccinarea antigripală se realizează în lunile octombrie - decembrie ale fiecărui an şi se adresează oricărei persoane sănătoase cu vârsta mai mare de şase luni. Singura contraindicaţie de vaccinare este reprezentată de alergia la ou. În cazul existenţei unor boli febrile sau orice infecţie acută, vaccinul va fi adminsitrat numai după însănătoşire.
În perioada 8 octombrie - 31 decembrie, Autoritatea de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti desfăşoară campania de vaccinare antigripală a populaţiei pentru sezonul 2008-2009. Campania are ca scop vaccinarea gratuită a populaţiei şi au prioritate grupele cu risc crescut de îmbolnăvire. Printre aceştia se numără adulţii şi copiii cu afecţiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, renale, persoanele infectate cu HIV, dar şi cadrele medicale.
Antena 3

×
Subiecte în articol: gripa
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close