Antena 3 CNN Actualitate AUR a publicat datele personale a 20.000 de simpatizanţi. Partidul riscă o amendă de 20 de milioane de euro

AUR a publicat datele personale a 20.000 de simpatizanţi. Partidul riscă o amendă de 20 de milioane de euro

Aplicația de mobil dezvoltată de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), cu aproximativ 20.000 de utilizatori, a făcut publice datele personale ale utilizatorilor.

de Vasile Marcu    |    22 Aug 2023   •   12:19

Datele personale a peste 20.000 de utilizatori ai platformei respective au fost expuse public, aşa că autorităţile s-au autosesizat şi au început o anchetă.

Autoritatea Naţională pentru Supravegherea Datelor cu Caracter Personal încearcă să vadă cum a fost posibilă o astfel de breşă de securitate, de unde a pornit şi care ar fi consecinţele ei.

În momentul de faţă, partidul riscă o amendă de peste 20 de milioane de euro, dacă se constată că vina aparţine celor din AUR.

Rămâne de văzut în perioada următoare care sunt concluziile acestei anchete.

Mesajul AUR

"Vă mulțumim pentru că ne-ați semnalat problema de securitate informatică depistată de specialiștii dumneavoastră în structura aplicației aur.mobi. Am reușit, și datorită mesajului pe care ni l-ați transmis, să eliminăm rapid o imperfecțiune a aplicației noastre și să oferim în final utilizatorilor noștri o soluție mai bine securizată.

Vă informăm că am contactat firma care a realizat aplicația și am solicitat neîntârziat o verificare completă a softwareului.

Urmare a demersurilor inițiate, compania producătoare a confirmat existența unei breșe de securitate apărute în urma unei actualizări.

Timp de 24 de ore vom suspenda funcționarea aplicației pentru utilizatori pentru face toate testele de securitate și a fi siguri ca nu mai exista breșe similare.

Este destinul fiecărui proiect IT să devină stabil și sigur doar după încercări repetate și mai ales după o perioadă în care funcționează în regim real. Am fost foarte entuziaști la început, acum suntem mult mai atenți și urmărim în timp real parametrii de siguranță ai aplicației noastre.

Îi asigurăm pe toți utilizatorii aplicației aur.mobi că am realizat acest proiect inovator cu cele mai bune intenții și cu dorința sinceră de a elimina orice barieră între ei și structurile partidului.

Vom dezvolta în continuare instrumente web care să le permită românilor să ne transmită în timp real opiniile și sugestiile lor, pentru a putea armoniza în permanență strategia politică a partidului cu dorințele și viziunile oamenilor pentru care lucrăm"

×
Subiecte în articol: Partidul AUR date personale amenda
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close