Bacău. Patru din cei şapte spărgători de bancomate au fost arestaţi

21 Mar 2009   •   09:19
Bacău. Patru din cei şapte spărgători de bancomate au fost arestaţi Spargator bancomat
Patru dintre cei şapte spărgători de bancomate prinşi vineri la Bacău au fost arestaţi. Instanţa de judecată din Timişoara a emis vineri noapte mandate de arestare pentru 29 de zile pe numele acestora. Un al cincilea va fi cercetat în stare de liberatate. Cât priveşte tânărul împuşcat în timpul acţiunii DIICOT, acesta va fi audiat în cursul zilei de sâmbătă.

După ce au fost audiaţi mai multe ore, tinerii au fost prezentaţi în faţa instanţei cu propunerea de arestare preventivă. Gruparea de spărgători de bancomate a fost reţinută în judeţul Bacău, în urma unui flagrant organizat de procurorii DIICOT. În timpul acţiunii, unul dintre spărgători a încercat să fugă, dar a fost împuşcat în umăr de poliţişti.

Membrii grupului au fost prinşi în timp ce încercau să spargă bancomatul aflat în căminul cultural al comunei Balcani. Bancomatul era montat de două săptămâni la numai 20 de metri de postul de poliţie. Din primele cercetari se pare că cei cinci spărgători fac parte dintr-o bandă organizată care a comis infractiuni similare în mai multe judeţe din ţară.

Procurorii au informaţii potrivit cărora unul dintre membrii grupării ar fi angajatul unei bănci. El era cel care le oferea colegilor săi informaţii despre unde şi când sunt alimentate bancomatele. Până în prezent, ofiţerii de la Crimă Organizată au reuşit să probeze numai zece spargeri cu o daună de opt miliarde de lei.

Antena 3

Alegeri 2020
Alegeri 2020
Parteneri
x close