Antena 3 CNN Actualitate Atac armat într-un restaurant din cartierul diplomatic din Dhaka. Statul Islamic a revendicat atacul soldat cu cel puțin doi morți

Atac armat într-un restaurant din cartierul diplomatic din Dhaka. Statul Islamic a revendicat atacul soldat cu cel puțin doi morți

Atac armat într-un restaurant din cartierul diplomatic din Dhaka. Statul Islamic a revendicat atacul soldat cu cel puțin doi morți
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
01 Iul 2016   •   23:21

Nouă bărbați înarmaţi au atacat vineri un restaurant popular din cartierul diplomatic din capitala Bangladeshului, Dhaka, potrivit poliţiei şi unor martori, informează AFP şi Reuters.

UPDATE: Cei doi polițiști răniți au murit, scrie The Independent. Gruparea Statul Islamic a revendicat deja atentatul, arătând că luptătorii săi au atacat restaurantul frecventat de străini.

"Echipe de comando ale Statului Islamic atacă un restaurant frecventat de străini în oraşul Dhaka, în Bangladesh", a afirmat un comunicat al Amaq difuzat pe reţele de socializare.

Atacul a făcut "peste 20 de morţi de diverse naţionalităţi", a adăugat Amaq, care a precizat că "echipele de comando au luat ostatici în restaurantul Artisan". Informația nu a fost încă verificată.

 

UPDATE: Potrivit The Dhaka Tribune, cel puțin 20 de civili sunt luați ostatici. Doi polițiști și un civil ar fi fost răniți.


Sumon Reza, o bucătăreasă care a scăpat din local, a declarat pentru un post local de televiziune că atacatorii erau înarmați cu arme de foc și bombe când au intrat în restaurant și au început să ia ostatici sub amenințarea armei.

Ea ar mai fi spus că atacatorii au scandal ”Allahu Akbar” cand au lansat atacul.

Potrivit cotidianului local Bangladesh Daily Star, mai mulţi bărbaţi înarmaţi au intrat într-un restaurant şi au deschis focul, transmite şi BBC, care a precizat că nu se ştie deocamdată dacă există victime.

Poliţia a înconjurat zona. Conform publicaţiei Dhaka Tribune, la locul atacului s-ar fi auzit şi o explozie. Agenţia chineză Xinhua a relatat că poliţia a avut un schimb de focuri cu grupul de atacatori.

Restaurantul unde a avut loc atacul este unul frecventat de străini, diplomaţi şi familii din clasa de mijloc. În Bangladesh au avut loc mai multe atacuri, în care au fost folosite în speciale macete, împotriva unor bloggeri, atei sau reprezentanţi ai minorităţilor religioase.

×
Subiecte în articol: Bangladesh
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close