Antena 3 CNN Actualitate Barroso salută semnarea acordului privind frontiera României cu Republica Moldova

Barroso salută semnarea acordului privind frontiera României cu Republica Moldova

Barroso salută semnarea acordului privind frontiera României cu Republica Moldova
Sursa foto: Foto: ec.europa.eu
08 Noi 2010   •   12:36

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a salutat, luni, în discursul rostit la Summit-ul Dunării, semnarea, în cursul acestei zile, a acordului privind frontiera României cu Republica Moldova.

"Salut cu mare căldură semnarea, azi (luni - n.r.), a Tratatului de frontieră dintre România şi Republica Moldova. Este un excelent exemplu al lucrurilor care pot fi realizate atunci când există un interes reciproc", a spus Barroso, citat de Mediafax.

Preşedintele CE a precizat că este conştient că există şi alte iniţiative de îmbunătăţire a relaţiilor de vecinătate mai ales în regiunea Balcanilor de Vest.

Preşedintele Traian Băsescu declara, în 17 octombrie, la ProTV, că nu exclude posibilitatea încheierii cu puterea pro-europeană de la Chişinău a unui acord de reglementare a traficului la frontiera de stat cu R.Moldova, "pentru a le lua comuniştilor argumentul România vrea să acapareze R.Moldova".

Cu cinci zile înainte de declaraţia şefului statului, ministrul de Externe, Teodor Baconschi, şi preşedintele Comsiei de politică Externă din Senat, Titus Corlăţean, s-au pronunţat în favoarea semnării unui acord privind frontiera cu Republica Moldova, ambii precizând că textul documentului este aproape finalizat.

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close