Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: Tensiunea din USL, o criză artificială. Fac un apel la cei doi lideri ai USL să revină la raţiune

Băsescu: Tensiunea din USL, o criză artificială. Fac un apel la cei doi lideri ai USL să revină la raţiune

Băsescu: Tensiunea din USL, o criză artificială. Fac un apel la cei doi lideri ai USL să revină la raţiune
Sursa foto: Foto: Agerpres
19 Feb 2014   •   20:00

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, într-o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni, că România se confruntă cu o "criză artificială, de oameni lipsiţi de responsabilitate şi maturitate", comentând astfel situaţia tensionată din cadrul USL-ului.

"Avem o criză de oameni lipsiţi de responsabilitate şi maturitate, o criza artificială. Mă refer şi la Ponta şi la Antonescu", a declarat Traian Băsescu.

Preşedintele a arătat că, "faptul că, de mai bine de trei săptămâni Guvernul, partidele de la guvernare, sunt într-o dispută de orgolii e de natură să întârzie lucruri extrem de importante, precum Acordul de Parteneriat dintre Guvern şi CE pentru utilizarea bugetului 2014 - 2020".

"Prima formă de acord au trimis-o în iunie, au primit un răspuns foarte acid: lipsa de competenta si viziune. O alta formă a fost trimisa in noiembrie, cu acelasi raspuns primit. Au promis ca revin cu un nou proiect de acord in ianuarie si, pentru că sunt preocupaţi de efectele disputelor de orgolii, au amânat trimiterea pentru februarie", a mai arătat Traian Băsescu.

"Fac un apel la cei doi lideri ai USL să revina la raţiune. Nici unii, nici alţii nu vor să se despartă, dar au orgolii şi nu ştiu cine pierde. Îi propun public premierului să cedeze la solicitarea PNL de a-l avea pe Iohannis vicepremier. Ar uşura lucrurile. Nu ne mai putem juca de-a Guvernul", a mai afirmat Băsescu, care a vorbit şi despre conflictul deschis de la frontieră, în Ucraina.

×
Subiecte în articol: scandal usl Victor Ponta
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close