Antena 3 CNN Actualitate Bogdan Aurescu, precizări importante despre cotele de imigranţi anunţate de Comisia Europeană

Bogdan Aurescu, precizări importante despre cotele de imigranţi anunţate de Comisia Europeană

Bogdan Aurescu, precizări importante despre cotele de imigranţi anunţate de Comisia Europeană
Sursa foto: Foto: Agerpres
09 Sep 2015   •   17:26

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat, miercuri, într-o intervenţie telefonică la "100 de minute", că propunerile făcute de Comisia Europeană în legătură cu repartizarea imigranţilor în state UE "sunt doar propuneri".

"Este vorba despre o propunere. Ea trebuie discutată şi negociată de statele membre. Prima întâlnire se va desfăşura pe 14 septembrie", a afirmat ministrul Aurescu, în exclusivitate pentru Antena 3.

Potrivit lui Bogdan Aurescu, la această întâlnire vor participa doar miniştrii de Externe ai statelor Uniunii Europene.

"Nu vom soluţiona nimic dacă fiecare stat membru al Uniunii îşi va ridica gard la graniţe", a mai spus ministrul de Externe. Potrivit acestuia, decizia finală în această problemă va fi luată în CSAT.

Comisia Europeană informează, într-un comunicat de presă remis astăzi, că, din cei 120.000 de refugiaţi, România ar trebui să primească după calculele făcute 4.646 de imigranţi.

Premierul a anunţat din nou că ţara noastră nu poate găzdui mai mulţi imigranţi decât cei acceptaţi deja.  Aceeasi pozitie o are si preşedintele Klaus Iohannis care a anuntat ca Romania a optat pentru cote voluntare de refugiati.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close