Antena 3 CNN Actualitate BOMBĂ biologică în centrul Capitalei. Zeci de ace de seringă folosite şi fiole cu sânge erau aruncate pe trotuar

BOMBĂ biologică în centrul Capitalei. Zeci de ace de seringă folosite şi fiole cu sânge erau aruncate pe trotuar

BOMBĂ biologică în centrul Capitalei. Zeci de ace de seringă folosite şi fiole cu sânge erau aruncate pe trotuar
de O.P.    |    04 Noi 2014   •   06:55

O bombă biologică a stat ore în şir, pe trotuar, chiar în centrul Capitalei. Alertate de reporterul Antena 3, autorităţile au ezitat să intervină pentru că nu ştiau ce trebuie să facă. Oamenii din zonă s-au speriat când au văzut zeci de ace de seringă folosite şi fiole cu sânge. Când, în sfârşit, autorităţile şi-au dat seama cât de mare este pericolul biologic, au intrat în priză.

A intervenit însă o altă problemă. Cei de la Garda de Mediu, care trebuiau să intervină, erau de negăsit. Acum, poliţia încearcă să afle cine a lăsat în stradă deşeurile medicale.

Deşeurile medicale au fost lăsate aproape de Piaţa Victoriei.

Ace folosite, fiole pline cu sânge şi alte deşeuri medicale au stat pe marginea drumului ore bune. Locatarii din zonă nu ştiau ce să facă. Reporterul Antena 3 a sunat la 112.

Pentru că prezintă risc ridicat de contaminare, deşeurile medicale au regim special şi sunt distruse în centre ecologice autorizate. Reporterul a insistat. A mai sunat o dată la Serviciul Unic de Urgenţă.

După două ore de linişte, un echipaj al Poliţiei locale a împrejmuit zona, în aşteptarea personalului specializat. Toate autorităţile au fost anunţate. Doar Garda de Mediu, care trebuia să constate neregulile şi să ia măsurile necesare, n-a fost de găsit. Nici Poliţia nu a reuşit să dea de cineva la telefon. Garda de Mediu îşi recunoaşte vina.

Într-un final, a fost trimis un echipaj de decontaminare al Pompierilor, să elibereze zona. La Garda de mediu a început ancheta internă, să afle cine e de vină pentru lipsa de reacţie. Iar poliţia caută vinovatul. Cei care vor fi găsiţi responsabili pentru abandonul deşeurilor medicale riscă dosar penal.

×
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close