Antena 3 CNN Actualitate Călin Popescu Tăriceanu: În octombrie i-am trimis scrisori de avertizare lui Traian Băsescu

Călin Popescu Tăriceanu: În octombrie i-am trimis scrisori de avertizare lui Traian Băsescu

Călin Popescu Tăriceanu: În octombrie i-am trimis scrisori de avertizare lui Traian Băsescu
Sursa foto: tariceanu
18 Mar 2009   •   22:48

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a fot invitat la o ediţie specială a emisiunii Sinteza Zilei. Preşedintele PNL a răspuns acuzaţiilor formulate de premierul Emil Boc şi preşedintele Traian Băsescu, potrivit cărora, guvernarea Tăriceanu a fost "cea mai dezastruoasă guvernare" de după Revoluţie.

?Nu neaparat reaua credinţă i-a făcut să nu mă informeze ci pur şi simplu lipsa de competenţă.? a declarat într-un interviu Traian Băsescu, acuzând cabinetul Tăriceanu, şi în special Ministerul de Finanţe de pe vremea guvernării acestuia de informări incomplete şi chiar mincinoase.

În emisiunea Sinteza Zilei, fostul premier a prezentat mai multe scrisori pe care i le-a trimis preşedintelui, în octombrie 2008, în perioada în care preşedintele a promulgat legea majorării salariilor profesorilor.

?El încearcă mereu să găsească vinovaţi. Acum a mizat pe amnezia opiniei publice.? spune Călin Popescu Tăriceanu. ?În momentele în care preşedintele cu foarte multă largheţe vroia să sprijine măsuri riscante pentru economie eu i-am trimis scrisori de avertizare. Aceste avertismente erau legate de intenţia de a nu majora cheltuielile legate de consum şi a ne limita la cheltuielile prevăzute în buget. Am păstrat toată această corespondenţă pe care am avut-o cu preşedintele? spune el.

Scrisorile sunt din 1, 16 şi 22 octombrie şi reprezintă un avertisment pentru preşedinte că impactul adoptării unor astfel de măsuri asupra bugetului va fi unul negativ.

"Pe 22 octombrie am trimis o scrisoare însoţită de o notă întocmită de Ministerul Economiei şi Finanţelor şi Ministeru Muncii, pe 10 pagini, în care cu multe cifre prezentam faptul că am făcut o analiză a consecinţelor pe care aplicarea celor trei legi precum şi toate consecinţele ce decurg din acestea, pot duce la o majorare a deficitului bugetar cu aproximativ 5% din PIB şi instabilitate economică? a declarat Tăriceanu.



PARTICIPAŢI LA DEZBATERI ŞI TRIMITEŢI COMENTARII SAU ÎNTREBĂRI PE www.antena3.ro/sinteza_zilei




Vedeţi înregistrările emisiunii Sinteza Zilei

Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3

Vedeţi prezentarea jurnaliştilor Antena 3

Vedeţi transcriptul emisiunilor Antena 3

Antena3.ro

×
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close